Afera u zagrebačkoj bolnici

Otpušteni djelatnik Sv. Duha nakon šokantnih fotografija: 'Nekoliko sam puta zatekao takvo stanje'

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Robert Anic/PIXSELL
18.05.2023.
u 09:13

U dopisu u kojem se žali na uvjete u bolnici, otpušteni pomoćnik obducenta Zavoda za patologiju kaže kako se znalo događati da mrtva tijela budu na podu zbog nedovoljnog kapaciteta u rashladnim komorama

"Pravilnik i pijetet prema mrtvima povrijeđen je jer nije bilo mjesta u rashladnoj komori pa su se pokojnici morali stavljati na pod mrtvačnice. Zbog nedovoljnog kapaciteta rashladne komore nema drugog rješenja. Ja, pomoćnik obducenta, nekoliko sam puta zatekao takvo stanje i rješavalo se čim je bilo uvjeta za to", napisao je pomoćnik obducenta Zavoda za patologiju i citologiju KB-a Sveti Duh u dopisu u kojem se žali na uvjete u bolnici. Jutarnji list u posjedu je dopisa poslanog na relevantne adrese, koje je pomoćnik napisao nakon što je dobio otkaz. Nastavak je to afere koja je prije nekoliko tjedana buknula kada su javnost zgrozile fotografije s odjela patologije koje prikazuju tijela preminulih na podu. Leševi su bili na podu zbog nedovoljnog kapaciteta rashladnih komora, kaže. 

Navodi da mu je ravnateljica otkaz obrazložila riječima da je povrijedio pravilnik o postupanju umirućih i umrlih bolesnika i postupku obdukcije. Kad je afera buknula, iz bolnice i Grada Zagreba rekli su da će podići kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kojeg sumnjaju da je namjerno izvadio tijela, posložio ih i snimio. Nejasno je zašto je ravnateljica dala otkaz radniku koji je rekao da je stanje takvo da nije bilo mjesta u rashladnim komorama.

VEZANI ČLANCI:

Pomoćnik kaže i da je za vrijeme korone bilo dana kad bi i deset pokojnika u crnim vrećama ležalo na podu, ali da nitko iz Uprave, ni ravnateljica, nije došao ili se raspitao gdje leže svi ti pokojnici. Kaže da želi skrenuti pozornost na to što se događa u bolnici. Objašnjava da zbog većeg broja umrlih povremeno dođe do situacija u kojima svi pokojnici ne budu u rashladnim komorama.

Komentara 7

Avatar grbadeva
grbadeva
12:08 18.05.2023.

Nije li ravnateljica (možemovka) rekla da je bila namještaljko?

DR
Drakon12
20:50 18.05.2023.

Važno je i da li su otpušteni u prošlosti upozoravali nadređene na nedostatak prostora u komorama. Ako su nadređeni bili pisano upozoreni na problem te nisu reagirali sve dok to nije izašlo u javnost onda su problem nadređeni. Nadam se da se to bude razjasnilo.

Avatar Svračak
Svračak
11:26 18.05.2023.

Prvo pravilo preživljavanja je ne sijeci granu na kojoj sjediš, a drugo da se ne vrijedi s rogatim bosti ako nemaš rogove kao on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije