Mržnja i nasilje

Otrgnuo i gazio hrvatsku zastavu, pritom vičući pogrdne riječi

12.01.2024.
u 13:06

Kod spomen-obilježja branitelja i civila zatočenih u Dalju, muškarac (46) imao je izljev mržnje prema pripadnicima hrvatske nacionalnosti, uništavajući hrvatsku zastavu

U Dalju, u blizini Vukovara, 46-godišnjak je s jarbola kod spomen-obilježja branitelja i civila zatočenih u Dalju otrgnuo zastavu Republike Hrvatske, bacio je na tlo, gazio i vikao pogrdne riječi.

Nakon incidenta udaljio se u smjeru Postaje granične policije Dalj, gdje je nastavio iskazivati mržnju prema Hrvatima pjevajući neprimjerene pjesme, javlja Policijska uprava osječko-baranjska. 

Počinitelj je zatim uhićen radi sumnje da je javno poticao na nasilje i mržnju i radi vrijeđanja ugleda Republike Hrvatske. Istraživanje je i dalje u tijeku. 

VIDEO Predstavnici zadarskih i splitskih braniteljskih udruga i zadarske navijačke skupine Tornado okupili su se ispred murala  "Naša oluja ne prestaje"

Komentara 46

PA
pajokola1
13:12 12.01.2024.

Pa zašto čovječe živiš u zemlji a mrziš sve što je ta zemlja, osobno da živim negdje gdje me smeta zastava, grb ili nešto treće ,a nitko me ne prisiljava da tu živim , pa uopće se ne bi dvoumio , lijepo sve prodam i odem tamo gdje mislim da će mi biti bolje. Stvarno ne razumijem ovakve ljude.

Avatar FalusBonus
FalusBonus
14:26 12.01.2024.

jadan, koliko ga peče i boli da mora gledati Hrvatsku zastavu

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
16:56 12.01.2024.

Ime i prezime? Da je neki slučajno Hrvat raspisali bi se do 5og koljena unazad i iz kakve je obitelji i sl, uz ime i prezime u naslovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije