RIJEDAK PRIZOR

Otvorenje Olimpijskih igara 'ispraznilo' zračni prostor oko Pariza: Zrakoplovi nisu smjeli letjeti

Foto: FlightRadar24
1/3
27.07.2024.
u 20:08

"Večeras možete letjeti bilo gdje, osim u Pariz", istaknula je sinoć platforma za praćenje letova Flightradar24

Na nebu iznad Pariza sinoć, za vrijeme otvorenja Olimpijskih igara, nije bio gotovo niti jedan zrakoplov. Flightradar24, popularna platforma za praćenje letova koja prati oko 225.000 letova dnevno, objavila je kako je Francuska zatvorila dio zračnog prostora oko Pariza za vrijeme svečanog otvorenja Olimpijskih igara. Flightradar24 objavio je animaciju koja prikazuje kako je zračni prostor iznad glavnog grada Francuske izgledao prije nego što su ograničenja stupila na snagu, tijekom njih te potom iza. 

"Večeras možete letjeti bilo gdje, osim u Pariz", istaknula je sinoć platforma. Gradski vodič Sortir à Paris izvijestio je ranije kako je Gérald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova, najavio zatvaranje zračnog prostora u krugu od 150 kilometara od glavnog grada.

Povijesni je događaj da potpuno zaustavljamo zračne luke, kazao je ministar. S obzirom na to da je svečanost počela u 19.30 sati, zračni je promet bio obustavljen od 19 sati do ponoći u zračnim lukama Roissy-Charles-de-Gaulle, Orly, Le Bourget i Beauvais. 

Na društvenim su se mrežama pojavila podvojena mišljenja o ovom potezu. Dok su ga neki podržali, bilo je i onih koji su naveli kako to nije bilo nužno. "Dobro je brinuti o sigurnosti u današnjem svijetu", jedan je od komentara, dok je druga osoba navela: "Ne vidim smisao ovoga". 

 

GALERIJA Pogledajte koje poznate osobe su upriličile otvaranje Olimpijskih igara
1/27

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije