IMA VILA OD 12 MILIJUNA EURA

Ovaj hrvatski grad na meti je bogataša: Cijene kvadrata su od 6 do 12 tisuća eura

Opatija: Panorame mjesta na opatijskoj rivijeri
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.07.2024.
u 08:55

Imamo i nekolicinu starih vila u prodaji i to su vam cijene od šest, sedam pa čak i do 12 milijuna eura, otkriva direktor agencije za nekretnine

Grad Opatija slavi 180 godina organiziranog turizma, a danas je to grad koji najviše odabiru oni punijeg džepa. Naime, direktor agencije za nekretnine Milan Mandić otkrio je kako nekretnine kupuju uglavnom bogataši. 

- Opatija je uvijek atraktivna i zanimljiva zbog svoje povijesti. Cijene su vam sad trenutno nekih šest, sedam tisuća eura po kvadratu pa sve do 12 tisuća. Imamo i nekolicinu starih vila u prodaji i to su vam cijene od šest, sedam pa čak i do 12 milijuna eura - rekao je Mandić za RTL. 

Inače, cijene nekretnina u Hrvatskoj rastu iz godine u godinu. Cijene su u prvom tromjesečju ove godine u prosjeku porasle za 1,7 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena iznosio 9,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Novi stambeni objekti u prvom tromjesečju 2024. poskupjeli su u prosjeku za 3,3 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine.  U odnosu na prvo  tromjesečje 2023. godine, cijene novogradnji ojačale su za 6,2 posto, pokazuje izvješće DZS-a objavljeno početkom mjeseca. 

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 1,4 posto na kvartalnoj, a 9,5 posto na godišnjoj razini. Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 2024. u odnosu na zadnji kvartal prošle godine u prosjeku su za Grad Zagreb više za 1,8 posto, za Jadran 1,4 posto, dok su  za ostala područja više za 2,2  posto. I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 8,8 posto. Na Jadranu je rast iznosio 8,9 posto, a na ostalim područjima 10,8 posto, pokazuju statistički podaci.

FOTO Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu: Veliki sukob počeo je 2012.

Opatija: Panorame mjesta na opatijskoj rivijeri
1/44

 

Komentara 7

Avatar Kajman
Kajman
09:44 25.07.2024.

U psihologiji se ovo zove efekt sidrenja (anchoring effect). Čitajući ovakav članak prosječan čitatelj stječe dojam kako onda stan čija je cijena tri do četiri tisuće eura i nije skup. Ovo je samo način da se napumpavaju cijene. Da ima vila koje se nude po toj cijeni, ali ih se iznimno malo proda, ako se uopće koja i proda. Biti će zanimljivo vidjeti kada ovaj nekretninski balon pukne, biti će opet nekretnina po bagatelnim cijenama.

WA
wannabenovinari
15:38 25.07.2024.

To kupuju samo kriminalci koji tako mogu legalno oprati lovu, jer u Rvacka porezna ne pita otkud kupcu novac. Prodavatelj si uplati kriminalnu lovu na račun i kaže da je to od prodaje nekretnine. Eto, oprano. Bravo za poreznu i premijera. Treba im još za 160% povećati plaće. Predobro rade.

TI
Tinček
12:53 25.07.2024.

Cijene mogu rasti ali kad treba prodati nije lako. Ljudi nemaju novaca. Kupuju bogataši? Da, ne znam baš. Neke se nekretnine prodaju godinama jer "vrijede"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije