Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Hajduković

'Ovo je 10 razloga zbog kojih Predrag Šustar mora otići'

Domagoj Hajduković (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
14.06.2016.
u 13:11

U povodu najave novog prosvjeda inicijative Hrvatska može bolje koji će se održati u četvrtak oglasio se i SDp-ov zastupnik Domagoj Hajduković

Inicijativa Hrvatska može bolje, koja je prije dva tjedna organizirala prosvjed zbog zaustavljanja Kurikularne reforme na kojem se diljem Hrvatske i inozemstvu okupilo preko 50.000 građana, za četvrtak je najavila novi prosvjed jer, kako tvrde, vladajući nisu poduzeli ništa nakon tog poziva na političku odgovornost. Inicijativa tvrdi da ova politička vlast nema volje za provedbu Cjelovite kurikularne reforme utemeljene na stručnosti i transparentnosti te da Hrvatska može bolje bez njih.

U povodu toga oglasio se i SDP-ov saborski zastupnik Domagoj Hajduković koji navodi deset razloga zbog kojih smatra da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar mora otići, odnosno, zašto je, kako kaže, Šustar najgori ministar ikad.

Podsjeća da su organizirana tri prosvjeda protiv Šustarovih javnih politika i njegovog nerada – jedan već održani u organizaciji Inicijative Hrvatske može bolje te drugi najavljen za četvrtak, kao i prosvjed studenata koji su raširili šatore ispred Ministarstva zbog neisplate državnih stipendija – te to vidi kao jedan od razloga za Šustarov odlazak, kako kaže, odmah, bez obzira na sudbinu Vlade.

– Šustar je najgori ministar znanosti, obrazovanja i sporta ikad i jer je dopustio utjecaj političkih marginalaca poput HRAST-ova zastupnika Ladislava Ilčića te nezavisne zastupnice Gordane Rusak da kroz saborski Odbor za obrazovanje cenzuriraju najvažniju reformu zbog partikularnih interesa. Kasnio je s isplatom državnih stipendija punih šest mjeseci, iako o njima ovisi 5500 tisuća studenata – navodi Hajduković. Podsjeća da je zbog kašnjena plaćanja njegova Ministarstva u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci ukinuta bibliografska baza SCOPUS – baza koja sadrži akademske i znanstvene radove.

– Razlozi za njegovu ostavku su i izostanak sredstava iz EU fondova za provođenje Cjelovite kurikularne reforme na vrijeme, kao i činjenica da Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu koja ima 4 milijuna kuna za stipendije nema imenovanu upravu, koju treba predložiti ministar, pa do danas nije isplatila stipendije. Problem je i neplaćanje priprema i kotizacije za domaće sportaše koji sudjeluju u Europskim Sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci zbog koje postoji mogućnost da studentski sportaši iz Hrvatske uopće ne nastupe na igrama – nabraja Hajduković.

Prvi put nakon sedam godina nije dodjeljena nagrada Luka Ritz, dodaje Hajduković. Podsjetimo, iz Ministarstva obrazovanja je objašnjeno da će se nagrada dodijeliti, ali je zasad prijavljena samo jedna škola, pa se čekaju i druge prijave.

SDP-ov zastupnik ministru zamjera i što nije riješio pitanje nazivlja i statusa vezanog uz akademski stupanj 55.000 studenata koji studiraju stručne studije kao i pasivnost oko promjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira koji bi se trebao temeljem odluke Ustavnog suda izmijeniti do kraja godine.   

>> Inicijativa Hrvatska može bolje: Šustar mora odstupiti

>> Boris Jokić i njegov tim mogu otići!

Komentara 15

ZL
zlocinackaplatforma112
13:41 14.06.2016.

Druže hajdukoviću ovu bandu lijenčina koji se po drugi put spremaju prosvjedovati treba dobro ispendrečiti(koliko znadem,na trgu sv.Marka je dopušteno okupljanje do 200 ljudi a sve iznad toga,nadam se da ti i tvoji skojevci spadate u kvotu iznad 200, dobro ispendrečiti a za opravdanost tog čina neka vam posluži divljanje vaše milicije nad braniteljima.

Avatar kravata
kravata
13:24 14.06.2016.

Hajdukovicu ako dodete do vlasti okujte gospodina Bulja u zlato a orepicu pozlatite vodnicke cinove iz JNA .. dali ce bulj odgovarat ako to sve bude kako sdp- e ima parolu tresla se brda rodilo se niš a ne miš.

Avatar comparator
comparator
13:36 14.06.2016.

Odite ko vam brani mi smo svoji na svome .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije