Posao s COVID testovima

VIDEO Ovo je luksuzni Lamborghini sina HDZ-ovca kojeg istražuju zbog COVID testova

Screenshot TikTok
28.04.2023.
u 14:52

Sin bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika na društvenim mrežama hvalio se luksuznim automobilom čija cijena može ići do 350.000 eura.

Filip Mihalić (24) nabavio je luksuzni Lamborghini Huracan, jurilicu kojoj cijena može ići do 350.000 eura. Na društvenim mrežama mogu se pronaći snimke mladića u automobilu. Lamborghini na registraciji ima njegove inicijale. Kako pišu 24sata, automobilom je navodno prebio poslovni dug u poslu s testovima na koronu. A upravo ti testovi su ga doveli u javnost. 

Inspektori PNUSKOK-a, PU zagrebačke i PU varaždinske već nekoliko mjeseci istražuju je li Hrvatska preplavljena krivotvorenim testovima za COVID-19. Filip Mihalić, sin bivšeg zastupnika HDZ-a, u pandemiji preko svoje tvrtke Buryen najprije uvozio originalne testove za koronu od licenciranog proizvođača, kineske tvrtke Xiamen Boson Biotech. Roba je dopremana avionima iz Kine, a zatim distribuirana u Hrvatskoj. No kako za 24sata otkrivaju bivši Mihalićevi suradnici, nakon što su ti originalni kineski testovi prošli validaciju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, napravljenu na 72 uzorka, u drugoj polovici 2022. naizgled isti testovi, u gotovo identičnom pakiranju, do Hrvatske više ne stižu iz Kine nego iz opskurne tvornice u Turskoj. Mihalić je u veljači 2020., piše dalje portal, osuđen zbog krivotvorenja novca.

24sata posjeduju materijale koji upućuju na to da većina sadržaja iz kutije s antigenskim testom koje Mihalić uvozi od druge polovice 2022. nije pakirana ni proizvedena u originalnoj tvornici u Kini nego u Istanbulu te jednom varaždinskom skladištu. Dijelovi dvojbenog podrijetla stizali su u Hrvatsku iz Turske i prepakiravali su ih u Varaždinu. 

@spotted.cars.zagreb

 

♬ оригинальный звук - 𝟏_𝐛𝐦𝐰_𝐤𝐢𝐧𝐠_𝟏

Na aferu pljušte reakcije na sve strane. "Vidite da su mi se oči razrogačile. Ne mogu uopće vjerovati da netko to može napraviti. Ne znam što bih rekla. Ovo je pravna država, postoji policija, DORH, USKOK – neka sve istraže", rekla je za N1 savjetnica ministra Vilija Beroša i medicinska sestra Snježana Krpeta. Premijera Plenkovića u cijeloj priči zasmetalo je nešto drugo.

"Postaje već prozirno da se HDZ-u priljepljuju ovakve stvari. Već mi je dosta toga. Stalno ubacivanje da je uvijek netko HDZ-ov, to već lagano doživljavam kao kompleks nakon 31% podrške", komentirao je premijer. 

Komentara 16

PT
Pticica
15:29 28.04.2023.

31% podrske kaze Plenkovic, ali od 40% izaslih na izbore, to bi bilo 12% za HDZ i uz milijun iseljenih, uglavnom ogorcenih na HDZ.

Avatar Bobiii
Bobiii
15:16 28.04.2023.

Mali je biznismen i po. Najbolji poslovni potez mu je bio učlanjenje u partiju, poslije država sama isplaćuje miljune,hehehe! Što ste zavidni na Lamba? ZNA SE,IMA SE,MOŽE SE! Sad razumijem onog siromašnog hadezeovca iz POSa koji je sam sebi uzeo jedan stan u Zagrebu iako ima dvije kuće u Dalmaciji, legendarna izjava: Sramota me koliko nemam, kad se usporedim sa partijskim kolegama!

PO
poluprovokator
19:45 28.04.2023.

Povlaštena kasta nam daje do znanja da njihovi gojenci imaju bogatstvo jer su veleizdajom ukrali budućnost našoj djeci. Profiterstvo u ratu, epidemiji, potresu i sl. je definitivno čin veleizdaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije