OBLJETNICA SMRTI

Ovo su neka od predviđanja Babe Vange, proročice poznate i kao 'Nostradamus Balkana'

Foto: Press Association/Reuters/PIXSELL
1/4
10.08.2024.
u 15:49

Prije smrti 1996. godine zabilježena su njena predviđanja sve do 5079. godine, kada će, kaže, završiti svijet

Vangelia Pandeva Gušterova, poznatija kao Baba Vanga, rođena je 1911. godine u Sjevernoj Makedoniji, a preminula je 11. kolovoza 1966. godine u Bugarskoj. Ona je tvrdila da joj je Bog dao dar gledanja u budućnost kada je oslijepila s 12 godina. Smatra se da je točno predvidjela, između ostalog, rusku invaziju Ukrajine, napad u New Yorku 9. rujna i pandemiju koronavirusa. 

Navodno je predvidjela još i smrt princeze Dijane i katastrofu u Černobilu, a mnogi strahuju da će Baba Vanga biti u pravu i predviđanjem o trećem svjetskom ratu. "Nostradamus Balkana", Baba Vanga bila je bugarska proročica koja je postala kultna ikona među teoretičarima zavjere, a prije smrti 1996. godine zabilježena su njena predviđanja sve do 5079. godine, kada će, kaže, završiti svijet.

Prema proročici, 2024. godina donijet će brojne grozote, poput terorističkih napada u Europi, bioloških napada i trećeg svjetskog rata. S obzirom na razvoj događaja na Bliskom istoku, mnogi strahuju da će se ova proročanstva prelako ostvariti, piše Daily Mail. Vanga je najavila "val terora" i natuknula da bi "svjetska velesila" mogla upotrijebiti biološko oružje.

Pogodila je da će 44. predsjednik SAD-a biti prvi crni predsjednik, no kazala je kako će također biti posljednji vođa te zemlje. Osim toga, rekla je i da će Europa prestati postojati do 2017. godine te da će se kontinent pretvoriti u "pustoš gotovo potpuno lišenu ljudskog života".

 

GALERIJA Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom
1/16

Komentara 3

Avatar Fićo
Fićo
15:54 10.08.2024.

Kako ste ispustili tarabiće

Avatar antikomunist2
antikomunist2
21:23 10.08.2024.

Dobro, ona bar nije pisala....

Avatar mrIvan
mrIvan
18:53 10.08.2024.

Zato si ti tu, Fićo, da nas podsjetiš. Slobodno se raspiši, očito te svrbe prsti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije