Od 12. do 21. rujna

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni bez visokog pokroviteljstva

Vinkovačke jeseni
Goran Ferbežar/PIXSELL
11.09.2014.
u 14:35

Sve je spremno za početak Jeseni koji počinju u petak Folklornim večerima i nizom popratnih priredbi

Ovogodišnje, 49. vinkovačke jeseni što se od 12. do 21. rujna održavaju na trgovima i ulicama Vinkovaca pod glavnim medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, neće imati visokog pokrovitelja, to je najčešće bio predsjednik države, vlade ili sabora, ali, kako je pojasnio predsjednik Organizacijskog odbora Jeseni Mladen Karlić, pred izborima smo, a hrvatski predsjednik je i kandidat, pa bi političari iskoristili jednu manifestaciju u predizborne svrhe.

Inače, sve je spremno za početak Jeseni koji počinju u petak Folklornim večerima i nizom popratnih priredbi sve do svečanog otvaranja 49. vinkovačkih jeseni 19. rujna pod geslom "Široka je slavonska ravnica".

- Ove godine je izostao veliki šator i sve priredbe će se održati na velikoj pozornici na otvorenom na Trgu bana Šokčevića jer želimo cijelu pješačku zonu pretvoriti u veliku pozornicu gdje se sve događa. Bit će i niz zabavnih koncerata od Najboljih hrvatskih tamburaša preko Crvene jabuke do Škore i Šerbedžije i sve je prožeto željom da sav prihod ide za liječenje našeg sugrađanina Stjepana Rosandića oboljelog od ALS-a. Nadamo se da ćemo u desetak dana prikupiti potrebnih još 150 000 kuna jer je toliko već prikupljeno. Najveće kolo na svijetu predstavili smo u Zagrebu gdje će se na Trgu bana Jelačića u isto vrijeme kada se u Vinkovcima bude igralo najveće kolo, zagrebački folkloraši predvođeni Milanom Bandićem uhvatiti u kolo. Želja nam je da za nekoliko godina cijela Hrvatska pleše kolo i pokaže zajedništvo - kaže Mladen Karlić, a tajnik Organizacijskog odbora, Stjepan Đurković dodaje kako će u mimohodu u nedjelju biti 78 KUD-ova iz Hrvatske i dijaspore, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 48 konjanika - ukupno 8 500 sudionika će u mimohodu prošetati vinkovačkim ulicama.

>> Za 49. vinkovačke jeseni gosti će se moći provozati fijakerom

>> Rade Šerbedžija nastupa za oboljelog Stjepana Rosandića

Komentara 1

BA
bajo2
15:07 11.09.2014.

bandic ce svoj dolazak platiti sam?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije