SPASILI MU ŽIVOT

Završio na operaciji zbog bolova u trbuhu, liječnici nisu mogli vjerovati što mu je u želucu

Ilustracija
Pixabay
25.05.2023.
u 22:21

Pretpostavlja se da muškarac pati od rijetke bolesti koja uključuje namjerno gutanje stranog tijela

Muškarac (55) iz Indije imao je plastičnu bocu veličine oko 20 centimetara zaglavljenu u trbuhu, nakon što ju je navodno cijelu progutao. Podvrgnuo se operaciji koja mu je spasila život, a liječnik Manoj Chowdhary izvadio je netaknutu bočicu. Incident se dogodio u okrugu Chhatarpur 16. svibnja, a nije jasno kako je boca završila u njegovom želucu. Muškarac je nakon operacije zadržan na promatranju.

Pretpostavlja se da muškarac pati od rijetke bolesti koja uključuje namjerno gutanje stranog tijela. Taj kompulzivni poremećaj navodi oboljele da progutaju predmete poput ključeva, kovanica ili, u ovom slučaju, plastične boce. Prema časopisu General Hospital Psychiatry, čak 1500 ljudi godišnje umre u Sjedinjenim Državama od posljedica gutanja stranog tijela, piše DailyStar.

 

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije