tragedija u Daruvaru

Pahokijeva mračna povijest: 'Mogao je i mene ubit, navodno mi je gurao pištolj u usta'

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/12
24.07.2024.
u 22:49

Monstrum iz Daruvara već je od prije poznat policiji. Prije nešto više od mjesec dana napao je staklenom bocom jednog mještana.

U Daruvaru vlada tuga i šok. Pred poglavarstvom su zastave njišu na pola koplja: jedna grada Daruvara, jedna Republike Hrvatske i jedna potpuno crna. Danas je Dan žalosti zbog tragičnog incidenta u kojem je Krešimir Pahoki, bivši vojni policajac, s neregistriranim pištoljem upao u dom za starije i ubio šest osoba.  

Konobarica u kafiću je prezasićena novinarima, policijom i neželjenom pažnjom. Njezina kolegica, koja je bila prisutna kad je Pahoki započeo napad, tvrdi da je psihički stabilna, iako su je redarstvenici ispitivali cijeli dan. Daruvarčani raspravljaju o incidentu. Jedan čovjek, lovac s registriranim oružjem, priča kako su ga policajci posjetili dan nakon masakra zbog provjere oružja, piše 24sata. Spominje se i priča o napadu prije mjesec dana, a svjedok Damir Kus, koji je imao sukob s Pahokijem, otkriva da nije bilo pištolja. Kus objašnjava kako mu je Pahoki bacio bocu u glavu i da se ne sjeća detalja događaja zbog kratkog gubitka svijesti. Kus također dodaje da je nakon napada bio u bolnici i da ne zna gdje je Pahoki nabavio pištolj.

Poznajem ga dugo, još iz rata. Bio je agresivniji kad popije i volio se hvaliti. Taj dan sam bio nacvrcan, sjeo sam kraj trgovine na pivo. On je počeo s psovkama, pa sam mu grubo odgovorio. Onda me bocom od pive udario u glavu. Imao sam izljev krvi u mozak, ali hvala Bogu, nisam imao teže ozljede. Ne sjećam se desetak sekundi nakon udarca, a netko je rekao da mi je stavio pištolj u usta. Rekao sam policiji da nije bilo pištolja, a ni on nije spominjao oružje. Kad se on skinuo iz vojske prije desetak godina, znao je mahati oružjem. Po trgovini je nosio nož i pištolj, to su svi vidjeli. To je bilo prije desetak godina. Onda je nestalo takvog ponašanja, smirio se. Računao sam da možda ima naoružanje još iz vojne policije, kazao je Kus za 24sata. 

>>> FOTO Pogledajte kako je izgledalo privođenje ubojice iz Daruvara

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
1/12

Pahoki je trenutno u istražnom zatvoru, suočen s 11 kaznenih djela. U bolnici su četiri ranjena, od kojih je jedan u životnoj opasnosti. Policija je ranije imala posla s Pahokijem zbog narušavanja javnog reda i obiteljskog nasilja. Na dan napada, Pahoki je došao u dom kako bi platio dug za smještaj. Nakon što je iznio novac, uslijedila je rasprava s vlasnicom doma, Anom Ivandekić. Pahoki je potom izvadio pištolj i počeo pucati. Pogubio je svoju majku, četriri štićenice doma i djelatnika, a nekoliko osoba je ranjeno.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pogledajte tužne prizore dan nakon masakra: Pale se svijeće, ne vjetru vijori zastava na pola koplja

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
1/45

Komentara 1

EV
Evojesam
10:51 25.07.2024.

Nadam se da svi ovi koji su to znali godinama i vidjeli , a nisu prijavili policiji, nikada vise nece mirno spavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije