Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANO NIZ UPOZORENJA

Pakleno vruća nedjelja: Upaljen narančasti Meteoalarm, temperatura mora i blizu 30°C

Visoke temperature od jutra u Zagrebu
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/3
15.07.2023.
u 22:48

Civilna zaštita objavila je i preporuke za zaštitu od visokih temperatura, među kojima je ispijanje dovoljno tekućine, izbjegavanje boravka na direktnom suncu, nošenje lagane odjeće te ne ostavljanje djece ni životinja u parkiranom vozilu

Ravnateljstvo civilne zaštite upozorilo je kako nas i ove nedjelje očekuju paklene vrućine, a upaljen je i narančasti Meteoalarm za dijelove Hrvatske.  Najgore vrućine bit će duž Jadrana - od Istre, Kvarnera, zadarskog područja i Splita, pa sve do juga Dalmacije, izuzev Dubrovačkog područja.

DHMZ je najavio kako će vladati pretećno sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme. Najviša temperatura očekuje se na zadarskom području, gdje bi mogle dosezati i do 37 Celzijevih stupnjeva. U ostatku Hrvatske očekuje se između 32 i 36 stupnjeva Celzijusa. 

Civilna zaštita objavila je i preporuke za zaštitu od visokih temperatura, među kojima je ispijanje dovoljno tekućine, izbjegavanje boravka na direktnom suncu, nošenje lagane odjeće te ne ostavljanje djece ni životinja u parkiranom vozilu. 

POVEZANI ČLANCI:

Temperature mora također su u porastu, pa je tako diljem Jadrana zabilježeno danas u 17 sati između čak 26 i 29 Celzijevih stupnjeva. Tijekom dana temperatura mora nigdje nije dosezala iznad 30 Celzijevih stupnjeva, no najtolije bilo je u Malom jezeru na Mljetu gdje je more dosezalo temperaturu od 29.6 Celzijevih stupnjeva. 

>> VIDEO Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Komentara 6

ZI
ziva___istina
06:34 16.07.2023.

+30 u hrvatskoj u sred ljeta, nevjerovatno, koliko mentalci preuvelicavaju ono sto je normalno.

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:55 16.07.2023.

Fakat katastrofa: u ljeti je vruće! Kamo su nas odvele te proklete klimatske promjene! Ako sada još i u zimi bude hladno, nema nam spasa...

ZP
Zabranjen pristup
07:13 16.07.2023.

Ljudi velike stvari se dogadjaju,sol je slana a secer sladak. Zabrinjavajuce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije