otpad

Patafta: Spremni smo za otkaze ne bude li se grad držao dogovora

'SPECIJAL OBZOR 08.02.2012., Varazdin - Varazdinski poduzetnik, vlasnik T7 grupe Davor Patafta. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
08.03.2012.
u 09:00

Ako se ne dogovore s Varaždinom, dio proizvodnje, kaže Patafta, sele u Dugu Resu, a dio u inozemstvo.

Varaždinski gradski vijećnici u srijedu su podržali prijedlog da se novonastalo smeće s varaždinskog područja zbrinjava na međimurskom odlagalištu Totovec. Čakovečki Čakom ponudio je cijenu od 698 kuna po toni otpada, no i T7 grupa u srijedu je snizila cijenu sa 1020 na 700 kuna po toni i za balirani i novonastali otpad.

Pregovori se nastavljaju

Kako je najavio gradonačelnik Goran Habuš, pregovori s T7 grupom će se nastaviti budući da se još o zbrinjavanju varaždinskog smeća u Totovcu trebaju izjasniti i čakovečki gradski vijećnici. Ode li smeće u Međimurje, iz T7 grupe već danima najavljuju premještanje proizvodnje u druge krajeve i otkaze za radnike, zbog čega su oni u srijedu prosvjedom pred gradskom vijećnicom tražili da MBO tvornica T7 Vis počne raditi kako ne bi ostali bez posla.

Komentar cijele situacije zatražili smo i od vlasnika T7 grupe Davora Patafte, koji kaže kako s Gradom pregovaraju uprava tvrtke i odvjetnici.

– Čujem da je T7 Vis popustio i više nego je trebao i da razumije situaciju Grada. Zbog ograničenja i obveza prema bankama, Vis ima svoju granicu, koju je i sad već prešao. Čujem da T7 Vis ima vrlo dobre ponude za preuzimanje dijela ili svih potraživanja i ugovora s Gradom. Mislim da je Gradu mnogostruko povoljnije s Visom postići žurni kompromis nego da se pojavi druga pravna osoba koja zasigurno ne bi bila fleksibilna i tolerantna kao Vis jer bi bila opterećena samo profitabilnošću. Kao Varaždinac ne bih htio da Grad izgubi velike sudske sporove jer mu nije potrebno i moglo bi negativno utjecati na Grad – smatra Patafta. Ističe i kako je proces premještanja proizvodnje pokrenut i uprava je za to dobila suglasnost ako Grad ne počne ispunjavati svoje ugovorne obveze.

– Nepotrebno je i nelogično proizvoditi u takvoj sredini i u takvoj ulagačkoj klimi. Podržavam prvog potpredsjednika Vlade R. Čačića u tome da treba drastično treba poboljšati investicijsku klimu na svim razinama. Nedavno smo dali ponudu Ministarstvu gospodarstva da Vis u roku od dvije godine može otvoriti 500 novih radnih mjesta i pokrenuti nove investicije vrijedne više od 200 milijuna kuna. Unatrag dvije godine Vis je investirao više od 250 milijuna kuna – napominje Patafta.

Bolji uvjeti za proizvodnju

Kaže i kako uprava ima suglasnost skupštine za otkaze radnicima ako se ne dogovore s Gradom.

– Dio će proizvodnje valjda preseliti u Dugu Resu, a dio u inozemstvo. T7 Vis posluje i izvozi u 40 država svijeta i ima pozive da s proizvodnjom dođe na više lokacija. Postoje mnogo bolji uvjeti za proizvodnju nego u Hrvatskoj. Kada ste uspješni i poslujete u mnogo država, možete proizvoditi gdje želite – smatra Patafta.

Komentara 22

OB
-obrisani-
09:29 08.03.2012.

nek samo ide u druge države, nek mu je sa srećom

OB
-obrisani-
09:35 08.03.2012.

strane države, pa to je vic godine, patafta doista ispadaš smiješan, kaj patafta zna o stranim državama, običan selski kumek, hahahahahahahaha

PR
propalica
09:10 08.03.2012.

jeste li spremni na zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije