preseljenje

Pavlu Kaliniću ured od 1500 m2, a u podrumu strategijska soba

\'24.09.2010., Zagreb - Centar za izvanredna stanja grada Zagreba, predsjednik ureda Pavle Kalinic. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/Pixsell
08.02.2012.
u 08:00

Centar mora funkcionirati i u uvjetima najtežih katastrofa, istaknuli su u uredu

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama, koji vodi pročelnik Pavle Kalinić, seli se na novu adresu, u Ulicu kneza Ljudevita Posavskog 48. Nove prostorije, koje imaju 1458 četvornih metara, Kalinić je zatražio od Grada na korištenje jer im je na dosadašnjoj adresi, u Ilici 5, kažu, skučeno i neadekvatno za rad.

Uređuju prostore

Točan datum preseljenja nije definiran jer “Bandićev specijalist za krizne situacije”, kako mu tepaju, treba sačekati uređenje.

– Preseljenje ovisi o dinamici sanacije i opremanja prostora. Naime, prostorije u Ljudevita Posavskog u koje se selimo devastirane su, treba ih urediti kako bi bile funkcionalne – poručio je Pavle Kalinić. Koliko će uređenje stajati, još nije poznato. Čim se presele, 20 trenutačno zaposlenih službenika i dva volontera Ureda za upravljanje u hitnim situacijama na raspolaganju će imati podrumsku prostoriju, u kojoj će se opremiti operativni i strategijski centar. Mjesta će se pronaći i za skladištenje opreme koja se, kaže Kalinić, do sada čuvala u skloništima na nekoliko lokacija. U prizemlju na 513 četvornih metara nalazit će se soba za sastanke i prostrani ulaz za sve koji rade u uredu iz kojeg su još odavno poručili: “Mi suzbijamo masovne katastrofe.” Prvi je kat rezerviran za urede.

– Operativna i strategijska soba prije svega su komunikacijski centri koji moraju funkcionirati i u uvjetima najtežih katastrofa – objasnili su razloge zbog kojih su im potrebna 452 četvorna metra za strategijski centar. Prostorije kojima su se koristili od travnja 2008., kada je ured i osnovan, dužni su vratiti, a iz Grada im poručuju: "Budite dobri gospodari i podmirite sve režijske troškove."

– Sadašnji prostori su neadekvatni, od statike do toga da ne omogućavaju normalan rad – kaže Kalinić.

Širi se i Jelavićev ured

Podsjetimo, Kalinić je još u prosincu 2008. tvrdio kako ured neće funkcionirati ako hitno ne nabave oklopno vozilo, bespilotnu letjelicu, helikoptere i druga, za Bandićev budžet nedostižna tehnološka čuda, no ništa od tih zahtjeva.

Nove prostorije zatražio je i Jelavićev Ured za izgradnju grada. Oni će dobiti dodatnu prostoriju od 701 četvornog metra u zgradi u kojoj već jesu, Draškovićevoj 25, u kojoj će i dalje biti komunalno redarstvo.

Ključne riječi

Komentara 31

PA
papicdu1
09:25 08.02.2012.

debila hitno na p- vještačenje a i onog koji ga je uhljebil

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:39 08.02.2012.

Obično uhljebljavanje, već imamo Državnu upravu za zaštitu i spašavanje koji obavljaju isti posao kao i ovaj ured.

DU
Deleted user
08:56 08.02.2012.

ovom bi bočesniku adekvatniji prostor bio podrumska prostorija u Vrapču

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije