PROMO

PBZ: slobodan dan roditeljima prvašića

PBZ
02.09.2024.
u 14:52

Podrška zaposlenicima kroz Obiteljske prakse i brigu za djecu

Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe već dugi niz godina aktivno podupire svoje zaposlenike u postizanju poslovno-privatne ravnoteže i kontinuirano uvodi nove incijative i benefite. Polazak u  školu nezaboravan je trenutak za svakog prvašića i cijelu obitelj. Sa željom da im ostanu najljepše uspomene na ovaj značajan događaj, PBZ obilježava s prigodnim personaliziranim iznenađenjima za svakog prvašića, a  već treću godinu zaredom svim  zaposlenicima PBZ Grupe čija djeca kreću u prvi razred  omogućen je slobodan dan (plaćeni dopust) na prvi dan škole kako bi  roditelji mogli provesti ovaj veliki dan sa svojom djecom i zajedno podijelili uspomene prvog školskog dana.

U sklopu svoje korporativne društvene odgovornosti, PBZ ima razvijen koncept Obiteljskih praksi koji pokriva potrebe zaposlenika u različitim životnim fazama i dobi. Kroz niz inicijativa i benefita, PBZ osigurava podršku koja omogućuje sklad između profesionalnog i privatnog života, te je PBZ jedna od prvih kompanija koja je otvorila korporativni vrtić.

Kao dodatnu potporu zaposlenicima, PBZ svake godine u rujnu isplaćuje dar djeci a ova inicijativa omogućuje roditeljima osiguranje nesmetanog početka školske godine za svoju djecu.

Svjesni izazova zbrinjavanja djece tijekom ljetnih praznika, PBZ drugu godinu za redom organizira PBZ Kids Week. Ova inicijativa namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole omogućuje im da tjedan prije početka školske godine borave u radnom okruženju svojih roditelja i pritom sudjeluju u brojnim edukativno-zabavnim sadržajima. Program se provodi na dvije lokacije, u Zagrebu i Splitu, a  sudjelovalo je više od 230 djece.

PBZ također već dugi niz godina organizira ljetovanje za djecu svojih zaposlenika  u dječjem kampu u Italiji, a ove godine u kampu je sudjelovalo gotovo 90 djece u dobi od 8 do 12 godina. Još jedna značajna inicijativa je sportski vikend za djecu zaposlenika na kojem je ove godine sudjelovalo preko 130 djece koji su se pod vodstvom pratitelja, volontera iz PBZ-a, natjecala u nogometu, košarci i odbojci, razvijajući timski duh uz druženje s vršnjacima iz drugih zemalja članica Intesa Sanpaolo Grupe.

Kako bi prepoznali izvanredne uspjehe djece zaposlenika, 2022. godine uvedena je inicijativa koja nagrađuje postignuća u sportu, znanosti i umjetnosti. Na ovaj način PBZ želi potaknuti djecu da nastave razvijati svoje talente, uz podršku roditelja i Banke.

Kroz navedene kao i brojne druge inicijative namijenjene djeci različitih dobnih skupina  (stipendije za djecu, prigodne blagdanske aktivnosti i sl.) PBZ pokazuje predanost u pružanju sveobuhvatne podrške svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima, stvarajući radno okruženje koje razumije i podržava sve životne uloge.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije