PUCNJAVE

Pekar ubio varioca, trojicu ranio

23.08.2002.
u 00:00

* Za pucnjavu kroz otvorena vrata kafića, u kojoj je ubijen Ivica Čakarić (29), sumnjiče Fatmira M. (25), kojeg policija još nije našla

ZAGREB - Mirno ispijanje pića za šankom kafića "Tajland" u Jorgovanskoj ulici u Dubravi, u srijedu navečer završilo je kobno za Ivicu Čakarića (29), varioca podrijetlom iz Banje Luke, koji s obitelji već dulje živi na području Dubrave. Čakarića je usmrtio jedan metak, kojeg je oko 23.30 sati, kako tvrdi policija, ispalio nepoznati muškarac kroz otvorena vrata kafića.

Ubojica je iz vatrenog oružja, ne zna se još kojeg, ispalio nekoliko hitaca, a samo jedan bio je dovoljan da usmrti Čakarića, koji je leđima bio okrenut prema ulazu. Do njega su bili njegovi znanci Mario P. (18), Vinko T. (20) i Mario S. (22). Sva trojica lakše su ozlijeđena od krhotina razbijenih boca sa šanka. U kafiću i diskoklubu u to je vrijeme bilo dvadesetak gostiju, pa policija navodi da su životi svih bili ugroženi.

Počinitelj ubojstva brzo se udaljio s mjesta događaja, pa policija još traga za njim. Vrsta oružja neće se znati dok ne završi vještačenje nad streljivom u laboratorijima. Nije kazano koliko je metaka ubojica ispalio, ali sudeći prema tragovima nakon očevida i oznakama zaostalih čahura, riječ je o desetak hitaca.

Iako je policija izvijestila da postoji nekoliko sumnjivaca, kojima se zna identitet ali nisu nađeni na svojim adresama, neslužbeno smo doznali da se traga samo za jednim sumnjivcem. Riječ je o Fatmiru M. (25), pekaru s Kosova, koji kao podstanar živi u Ljubijskoj ulici u Dubravi, kilometar dalje od mjesta ubojstva. Policija ga je tražila na toj adresi, čak je neko vrijeme bilo organizirano tajno promatranje, ali se Fatmir nije pojavio. Vlasnik kuće koji mu je iznajmio sobu tvrdi da Fatmir stanuje kod njega oko 5 mjeseci, a radio je u pekari "Svetice" u Maksimiru.

Kako nam je ispričao, ne zna da bi Fatmir imao ikakve veze s kriminalom, jer ga dosad nikad nije tražila policija. Ni ubijeni nije iz kriminalnog miljea, pa je još nejasno postoji li ikakva poveznica između ubojice i žrtve, ili je možda I. Čakarić žrtva metka koji nije bio upućen njemu. Više o svemu znaju vjerojatno Čakarićevi prijatelji i vlasnik lokala Marko Šimunović, ali do njih je jučer bilo nemoguće doći. Zanimljivo je, međutim, što policija nije navela u izvještaju, a rekli su nam susjedi iz Jorgovanske ulice, da se pred "Tajlandom" pucalo i iste večeri oko 21 sat, ali policija tada nije dolazila.

O Ivici Čakariću uspjeli smo nešto doznati od žene kod koje je još službeno prijavljen kao podstanar u Pehljinskoj ulici, ali ondje ne živi već tri godine. Čakarić je na drugoj adresi živio s majkom, bratom i sestrom, a njegov otac radi u Njemačkoj.

- Radio je u jednom poduzeću kao varilac. Ne znam jel" se još čime bavio. Bio je dobar dečko, povučen i miran. Mislim da ga je ovo zadesilo slučajno, jer nije kriminalni tip - rekla nam je njegova bivša stanodavka.

M. Malčević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije