'Za nas je ova priča zatvorena'

Penava: Bartulica se nalazi u teškom trenutku vezano za svog brata, činimo sve da mu olakšamo

Zagreb: Konferencija za medije uoči Koordinacije Domovinskog pokreta za Europske izbore 2024. 
godine
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
13.06.2024.
u 20:17

"Svi smo mi ljudi, svi griješimo i definitivno ćemo iz ovoga izaći svi zajedno jači i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate kakve smo ostvarivali i do sada", rekao je šef DP-a.

Šef Domovinskog pokreta Ivan Penava u večerašnjem Dnevniku HTV-a zahvalio je Stephenu Nikoli Bartulici jer se ispričao na društvenoj mreži X. Bartulica je sinoć na X-u napisao kako je "svjestan štete" i da mu je "žao što je nastao loš dojam".

Podsjetimo, Bartulica je u noći europskih izbora, gdje je osvojio petogodišnji mandat za Europski parlament, iz stožera stranke otišao Ferrarijem, koji je vozila osoba osuđena na zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva. "Nakon toliko stresa, tolike potrošnje pred parlamentarne izbore i pred europarlamentarne, jasno da je bilo dosta emocija, da je dosta bilo pritiska, da je bilo i pucanja pod tim pritiskom, ali jasno je kao i dan da nam je ovo svima zajedno naštetilo", rekao je Penava. 

Potvrdio je kako se nije čuo s Bartulicom, ali kaže da su s Bartulicom razgovarali drugi članovi stranke. "Svi smo mi ljudi, svi griješimo i definitivno ćemo iz ovoga izaći svi zajedno jači i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate kakve smo ostvarivali i do sada", rekao je šef DP-a. "Uz sve okolnosti, gospodin Bartulica nalazi se u teškom trenutku vezano za svoju obitelj, konkretno brata, i u tom smislu stojimo uz njega i činimo sve da olakšamo tu poziciju. Za nas je ova priča zatvorena i nastavljamo dalje", poručio je Penava.

Smatra da se radilo o jednoj "specijalno-ratovskoj operaciji" kako se ne bi pričalo o pobjedama i uspjesima Bartulice i Domovinskog pokreta. "Cijela priča je konstruirana", naveo je.  "Umjesto da pričamo o uspjehu DP-a, izuzetno dobro ostvarenim preferencijalnim glasovima gospodina Bartulice, imali smo kanonadu sa svih strana, vezano za taj Ferrari i ove ljude, doduše u velikoj mjeri svojom greškom, ali jasno je tko je bio organizator tog scenarija", nastavio je.

VEZANI ČLANCI:

Požalio se da se DP s ostvarenim rezultatima u anketama uvijek gura na začelje. "Apsolutno mi je nevjerojatno da jučer i prekjučer dogovorimo s koalicijskim partnerima nešto što 99.9 posto građana tišti 30 i nešto godina, a to je konačno rušenje četničkih spomenika u Hrvatskoj, i nakon što gospodin Plenković o tome informira javnost, mi održimo konferenciju za medije, o tome nema ni slova u medijima, nego se stalno postavljaju teze koje problematiziraju rad Domovinskog pokreta. Sada ja pitam koji je interes medija da ne guraju ovakvu temu?" zapitao se. 

Osvrnuo se i na potencijalno imenovanje Milorada Pupovca za šefa Odbora za ljudska prava i manjina. Jasno je poručio kako je taj prijedlog DP-u neprihvatljiv. "Nama SDSS je problem. Bit ćemo kao DP protiv, ali zbog zaloga za stvari koje sam komunicirao, napravit ćemo odmak, ako je to cijena da koalicijski partneri daju podršku manjinskom klubu zastupnika imenovanju Pupovca, što je meni i DP-u neprihvatljivo - neka to naprave. Puno važnije od Pupovca nama su potezi poput osude totalitarnih režima", zaključio je Penava. 

GALERIJA Ferrari u kojem je stigao Bartulica košta 348.000 eura, ima 819 'konja' i juri 330 km/h

Zagreb: Konferencija za medije uoči Koordinacije Domovinskog pokreta za Europske izbore 2024. 
godine
1/9

Komentara 13

TA
takoje
10:44 14.06.2024.

sam se doveo u ovu situaciju, svojom bahatošću i lažima ...

SK
skupiduša
22:53 13.06.2024.

Obiteljska situacija nije opravdanje za sve navedene pogreške, stvar nije završena, ni zaboravljena. Ono što je proritet njihovoj stranci, je opća glupost od koje nema napretka i mira. Od toga se nitko neće kruha najesti. Ne znam samo kako nekogaa mogu obmanuti da za njih glasuje.

RE
realisticki
13:06 16.06.2024.

Pernava i DP "laju ali ne ugrizaju". Sve su u stanju poreći i govorit suprotno od svojih jučerašnjih stavova. Kamo vodi Pernavin politički put, od odlučnoga sa jasnim stavovima do naivnog, izigranoga i poniznog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije