U noći između petka i subote

Pentagon: U američkom napadu ubijen čelnik IS-a u Libiji

zrakoplovi
Reuters/PIXSELL
14.11.2015.
u 22:38

Nabilova smrt će smanjiti sposobnosti IS da ostvari svoje ciljeve u Libiji", ustvrdio je Cook, koji je precizirao da je taj američki napad odobren i pokrenut prije terorističkih napada u Parizu.

Čelnik džihadističke skupine Islamska država u Libiji, Iračanin Abu Nabil, ubijen je u američkom napadu u noći između petka i subote, rekao je glasnogovornik Pentagona Peter Cook.

Nabilova smrt će smanjiti sposobnosti IS da ostvari svoje ciljeve u Libiji", ustvrdio je Cook, koji je precizirao da je taj američki napad odobren i pokrenut prije terorističkih napada u Parizu.

>> U Parizu poginuo Hrvat Milko Jozić iz Belgije!

Abu Nabil je dugo bio pripadnik al-Kaide i "najviši dužnosnik IS-a u Libiji", rekao je Cook, istaknuvši mogućnost da je upravo on bio komentator video snimke smaknuća koptskih kršćana iz veljače 2015. godine.

Najmanje 128 osoba je ubijeno i 300 je ranjeno u petak u Parizu u šest napada, za koje je odgovornost preuzela skupina Islamska država.

U Libiji traje kaos nakon pada Moamera Gadafija 2011. godine.

>> Supruga ubijenog Hrvata apelira: A sada proslavimo Milkov život!

>> Tri usklađene skupine terorista: Evo kako su se odvijali stravični napadi u Parizu

Ključne riječi

Komentara 6

RO
rotšild
23:21 14.11.2015.

Teroristi su američki proizvod.Amerika se kupa u laži i krvi.Židovi su Ameriku izopačili.

Avatar Oluja95
Oluja95
03:59 15.11.2015.

U Libiji traje rasulo od smaknuca Gadafija 2011. A smaknuli su ga nato koalicija u suradnji sa islamskim extremistima, sada poznati kao isis. Razlozi smaknuca Gadafija? Kao vodja africke unije zalagao se za stvaranje 'sjedinjenih africkih drzava' sa jednom vojskom, jednom bankom i jednom valutom poduprtom tecajem zlata. Takodjer, nije vise zelio prodavati naftu iskljucivo za americki dolar, kao sto je to 'obaveza' svih ostalih zemalja. Istu stvar sa prodajom nafte je napravio i Husein. Navodno to ih je obojicu stajalo glave. A sada, u svjetlu novih dogadjaja, red je da smaknu one celnike koji im vise nisu potrebni, a mogli bi ih kompromitirati.

DR
dragob3
07:00 15.11.2015.

kako znaju baš da su njega ubili? Biće je imao u ruci putovnicu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije