Perišić: Ona četvorica ne mogu biti isključivi krivci za pad helikoptera

helić, helikopter
Krunoslav Petrić/Pixsell
10.02.2010.
u 19:34

- Oni sigurno nisu mogli nešto napraviti na svoju ruku a da im netko nije zapovijedio da ugrade one spužve - kaže Zlatko Perišić, čija je supruga poginula 9. srpnja 2007. u vukovarskoj vojarni.

Ona četvorica djelatnika Zrakoplovno-tehničkog zavoda u Velikoj Gorici ne mogu biti isključivi krivci za nesreću i pad helikoptera u vukovarskoj vojarni pod kojim je poginula i moja supruga Ljuba – kaže Zlatko Perišić, čija je supruga, narednica Hrvatske vojske, poginula 9. srpnja 2007. popodne u vukovarskoj vojarni  kad je vojni helikopter MI-8 pri uzlijetanju pao na sanitetsko vozilo u kojemu je ona bila.

– Oni sigurno nisu mogli nešto napraviti na svoju ruku a da im netko nije zapovijedio da ugrade one spužve. Bio sam u vojsci i znam kako funkcionira zapovjedni lanac i da onaj ispod neće ništa napraviti bez zapovijedi onog iznad sebe – kaže Zlatko Perišić, razočaran što tek nakon dvije i pol godine Državno odvjetništvo podnosi istražni zahtjev protiv odgovornih i misli da je previše vremena prošlo da bi se utvrdilo kako su četiri radnika skrivila nesreću u kojoj su tri osobe poginule.

– Već sam sto puta rekao da je sve oko te nesreće meni jako sumnjivo, a posebice su mi sumnjiva objašnjenja kako je došlo do nesreće, od kojih su neka previše smiješna  i naivna.

Ne mogu prihvatiti objašnjenje da je spužva koju su postavili za izolaciju onemogućila upravljanje komandama i prouzročila pad helikoptera. Neka mi netko objasni zašto su Jadranka Kosor i Vladimir Šeks iz Vukovara otišli automobilima, a došli tim helikopterom.

Čuo sam da se tim istim helikopterom trebala voziti i Carla del Ponte za tadašnjeg boravka u Hrvatskoj pa mi je, kada sam slagao u glavi mozaik, svašta padalo na pamet – kaže ogorčeni Zlatko Perišić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:04 10.02.2010.

Pa oni koji su zapovjedali imaju znanje ulizivanja i laganja, a ne ona za što su kao zaduženi, zato imaju visoke činove, dobre plaće i nedodirljivi su . Baš me zanima koliko je činova podijeljeno u HRZ-u na račun ovog VIP preuređenog helikoptera od strane ZTZ-a . gdje su tek ostali koji su improvizirali neke svoje ideje kako bi dobili čin ne obračajući pažnju na sigurnost i troškove , koga briga , pa zna se tko će odgovarati oni koji znaju i rade Isto bi bilo zanimljivo pogledati omjer časnika, dolasnika i vojnika, te pokazati koje još vojske u svijetu imaju takav omjer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije