Pokolj u las vegasu

Pero Soldo: Kako su ubili Igora – srce mi se slama

Igor Soldo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
10.06.2014.
u 17:33

Govorio je da je Las Vegas najbolje mjesto da se bude policajac i da će sve biti u redu, kazao je otac ubijenog policajca Igora

Pero Soldo, otac Igora Solde (31), policajca podrijetlom iz Jablanice kojeg su iz zasjede ubili američki rasisti u krvavom pohodu po Las Vegasu, izjavio je za američke medije kako mu se srce slama zbog načina na koji mu je sin ubijen.

Podsjetimo, Igor je u nedjelju zajedno sa svojim 42-godišnjim kolegom, policajcem Alynom Beckom otišao na stanku za ručak u pizzeriju Cici’s Pizza u Las Vegasu, a tamo su ih su zaskočili bračni par Jared i Amanda Miller te ih ustrijelili na mjestu. Američki su mediji već prenijeli da su Jared i Amanda oboje bili opsjednuti militantnom ideologijom i teorijama zavjera, a u nedjelju su krenuli u krvavi pohod te su, nakon što su likvidirali Igora Soldu i njegova kolegu, ubili i nedužnu prolaznicu ispred trgovačkog centra Wal-Mart, a na kraju su ubili i same sebe. Susjedi Jareda i Amande izjavili su da je ovaj mladi bračni par govorio o tome da planiraju ubijati policajce. Pero Soldo nakon tragedije izjavio je kako je 1995. doveo svoju obitelj iz BiH u SAD kako bi izbjegao rat i dobio vjerske slobode.

„Užasno je to što netko s ulice jednostavno počne ubijati ljude“, kazao je Pero Soldo, otac ubijenog policajca te nastavio: „To je nešto što ja ne mogu zamisliti. Bio sam tri ili četiri godine u ratu i mislio sam da je rat ostao iza nas u Bosni, ovo je stvarno teško shvatiti.”

Pero Soldo bio je šef vatrogasaca u Jablanici, a njegov brat bio je policajac, što je snažno utjecalo na Igora da se počne baviti policijskim poslom. Igor, koji je odrastao u Americi, sudeći prema riječima njegova oca, govorio je da je Las Vegas najbolje mjesto da se bude policajac. „Ali uvijek je govorio, bit će u redu, tata“, rekao je slomljeni Pero. Zašto su se Jared i Amanda odlučili za masakr, nije poznato, ali je policija u njihovu stanu pronašla svastike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije