REAKCIJA NA POVLAČENJE PROIZVODA

Perutnina Ptuj: 'Meso peradi sigurno je za potrošaČe, soj salmonele nije opasan za konzumente'

picek, piletina
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/3
29.11.2016.
u 14:30

Što se tiče salmonele pronađene u pilećim krilcima Perutnine iz čakovečkog pogona, rekla je da se radi o salmoneli infantis, soju koji je kod peradi dosta raširen u regiji

Slovenska kompanija Perutnina Ptuj, matična tvrtka čakovečkog poduzeća PIPO, objavila je u utorak da je meso peradi koje prerađuje sigurno za potrošače i da u Sloveniji u dužem razdoblju u posljednje vrijeme nije imala slučajeve pojave zabranjenih vrsta salmonele ili escherichie coli.

Perutnina Ptuj time je reagirala na rješenje hrvatskog ministarstva poljoprivrede koje je u subotu izvijestilo potrošače da je temeljem nalaza inspekcije došlo do opoziva pilećih krilaca Perutnine Ptuj, zbog prisutnosti bakterije salmonele i escherichie coli (E.coli).

Meso Perutnine Ptuj je sigurno za konzumaciju, rekla je na konferenciji za novinare u Ptuju članica uprave Brigita Vindiš Zelenko.

Spomenuto je meso peradi po njenim riječima proizvedeno u Čakovcu u njihovoj hrvatskoj tvrtki PIPO i nije se prodavalo u Sloveniji, a u slovenskim pogonima tvrtke kontrole u zadnje vrijeme nisu pokazale prisutnost escherichie coli.

Dodala je da joj rezultati nalaza hrvatskih inspektora o escherichiji nisu poznati, pa ih ne može komentirati. Što se tiče salmonele pronađene u pilećim krilcima Perutnine iz čakovečkog pogona, rekla je da se radi o salmoneli infantis, soju koji je kod peradi dosta raširen u regiji, a nije opasan za konzumente mesa ako se ono termički obradi na temperaturi višoj od 82 stupnja celzijusa, odnosno ako se pri njegovoj pripremi postupi u skladu s "dobrom praksom".

>> Novi slučajevi zaraženog mesa, u uzorcima otkrili i salmonele i još jednu bakteriju

>> Dva nova slučaja: Salmonela pronađena u piletini i puretini

Komentara 7

SD
sdpesticid
15:15 29.11.2016.

što, sada ćemo na deklaracijama piletine perutnine ptuj imati deklarirano; ''piletina - salmoneli infantis'' uz naglasak: obvezna termička obrada iznad 82 stupnja c. ? nego, u kojoj regiji je taj soj još raširen ?

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
06:27 30.11.2016.

Bas super ,to nije samo kod nas vec i sire u regiji,ma super sad mi je lakse ?!,jel vase gazde i njihove obitelji jedu to meso ili..?! ?!

DU
Deleted user
15:13 29.11.2016.

osobno sam izbacio meso iz prehrane ,jedem samo ribu to neznaci da cu zauvjek tako ali zgadilo mi se kao i mesni proizvodi fuj... sad si jedite sami i debljajte se,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije