VUKOVARSKI SDP

Pet članova predloženo za isključenje, a dvoje za opomene

'08.02.2011., Vukovar -Tiskovna konferencija gradonacelnika o zavrsenim izborima za gradsko Vijece. Zeljko Sabo Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
Foto: 'Goran Ferbezar/PIXSELL'
1/3
Autori: Ivanka Toma, Branimir Bradarić
16.07.2012.
u 22:27

Novac se izvlačio tako da se djeci osiguranje za ljetovanje naplaćivalo 120 kuna, umjesto stvarne cijene koja je bila 7,20 kuna. I tako godinama...

Odlukom članova Gradske organizacije SDP-a Vukovara Zdravko Dedić, Elvira Dejak, Vinko Erak, Dražen Nikolić i Saša Egić predloženi su za izbacivanje iz stranke radi neposluha i aktivnosti u suprotnosti sa interesima stranke. Na istoj sjednici Sofija Despotović i Jasmina Komnenić predložene su za opomene.

– Ovo je jedna očekivana odluka tako da nas to niti najmanje nije iznenadilo. Sve je ovo bio običan igrokaz i ništa više. Prema Statutu stranke prijedlog o izbacivanju ide na Predsjedništvo SDP-a koje donosi konačnu odluku. Ipak, kako stvari stoje mislim da će konačnu odluku ipak donijeti Državno odvjetništvo i Uskok, rekao je Saša Egić.

On je, zajedno sa ostalim spomenutim članovima vukovarskog SDP-a o kojima se sinoć raspravljalo prije nekoliko dana podnio prijavu Uskoku protiv gradonačelnika Vukovara Željka Saboa, koji je i predsjednik Županijske organizacije stranke, i Željka Pinjuha, dogradonačelnika Vukovara i predsjednika gradske organizacije SDP-a, za malverzacije i štete koje su uzrokovali samome gradu. Inače, 2008. je protiv Saboa i Pinjuga kaznenu prijavu podnio nekadašnji član SDP-a Ivica Žulj.

Procjene prije obnove

– U prijavi sam naveo malverzacije s upućivanjem djece i odraslih na ljetovanje, ali i paketiće koje SDP svake godine dijeli vukovarskoj djeci. Prema mojim procjenama, samo na malverzacijama s ljetovanjem Sabo i Pinjuh uzeli su oko 1,5 milijuna kuna – optužuje Žulj. Tvrdi da je iz USKOK-a dobio povratnu informaciju kako ima elemenata gospodarskoga kriminala, ali nakon toga nije se dogodilo ništa.

– Novac se izvlačio tako da se djeci osiguranje za ljetovanje naplaćivalo 120 kuna, umjesto početne cijene 7,20 kuna. Obiteljska ljetovanja naplaćivala su se 1380 kuna po osobi, a realna je cijena bila 580 kuna. U vrhu SDP-a ne mogu reći da nisu znali ništa o tome jer sam ih osobno o svemu obavijestio – kaže Žulj.

Sa sličnim navodima prijavu je ovih dana podnijelo i osam još aktivnih vukovarskih esdepeovaca.

– To nije udar na SDP nego na vukovarski vrh stranke koji se godinama bavio malverzacijama. Očekujemo brzu istragu, a u prijavi su dokazi za posljednje tri godine. Napominjemo da nigdje nema traga uplata razlike cijena – tvrdi jedan od potpisnika prijave Dražen Nikolić. Navodi i da je dio prijave i zamjena reprezentativnih i vrijednih gradskih nekretnina s drugima koje su višestruko manje vrijednosti te da je grad na taj način teško oštećen. Kaže i da su se procjene nekretnina radile prije obnove, što je dalo njihovu nerealnu i umanjenu vrijednost.

Prozvani Željko Sabo kaže da je riječ o neistinama i da je to još jedan način na koji ga se želi diskreditirati kao čovjeka i političara.

– To je stara priča jer je DORH 2007. obavio istragu i utvrdio da je riječ o neosnovanim tvrdnjama. Bio sam čak i meta reketarenja. Inače, djecu je na ljetovanje vodila udruga logoraša, a odrasle agencija Vutours. I sve je čisto – uzvraća Sabo.

Čekaju odluku USKOK-a

– Ako je podnesena kaznena prijava, očekujem i vjerujem da će USKOK i DORH u najkraćem roku, neovisno i bez pritisaka obaviti svoj posao, a na temelju toga u stranci ćemo donijeti odgovarajuće odluke – izjavio je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Komentara 32

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
23:05 16.07.2012.

Sabo, žao mi te je. Partija ti podmeće, brzo si islužio.

OB
-obrisani-
23:06 16.07.2012.

... ...da bi ja ovu prijavu odbacio kao neosnovanu ...da bi podeblja nevinost druga sabe ja predlažen da ga predcednik odlikuje nekim od odlikovanja koje ima na raspolaganju,a da sam izabere razlog za šta ga odlikuje ( savjetnici i toi to ) ...drugovima koji su podnijeli prijavu protiv sabe i ostalih zabranio bi bilo kakvo daljnje miješanje u rad sabe i ostalih ...i naravno drugove cinkaroše bi vratio na funkcije obični članova partije, i njih i njihove obitelji te bi im do daljnjega zabranio odlazak na more

GE
gemist
23:00 16.07.2012.

Gledao sam TV prilog,iskreno se nadam da to nije istina i da ovi lažu zbog ne znam kojih razloga ,ali ako je ovo istina ovo je novi standard za dno-dna,kakvo smeće možeš biti da ukradeš od ljetovanja djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije