Privedeni sucu istrage

FOTO Petorica uhićena za ratni zločin u Oroliku kod Vukovara

Osijek: Privođenje petorice uhićenih za ratni zločin sucu istrage na Županijskom sudu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/23
11.07.2024.
u 16:33

Sumnjiči ih se da su protupravno lišili slobode četri muškaraca, civile iz Orolika, te da su razoružali i zarobili dva muškarca, pripadnika ZNG-a, a potom su ih fizički zlostavljali

Zbog sumnje u ratni zločin nad civilima, ali i ratnim zarobljenicima u selu Orolik nedaleko od Vukovara, uhićena je petorica muškaraca. Osumnjičenici su u dobi od 67, zatim 72, pa 56 te 62 i 54 godine. U trenutku počinjenja zločina, dakle, najmlađem osumnjičeniku bila je tek 21 godina, a najstarijem 39 godina. Uhitili su ih policajci iz Radne skupine Ravnateljstva policije "Ovčara".

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su osumnjičeni tijekom kolovoza i rujna 1991. godine, kao pripadnici Teritorijalne obrane Orolik, protupravno lišili slobode četri muškaraca, civile iz Orolika, te da su razoružali i zarobili dva muškarca, pripadnika ZNG-a. Sumnja se da su ih potom fizički zlostavljali, nanoseći im tjelesne ozlijede - priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Policija im je pretresla domove i automobile, a kod 72-godišnjaka su pronađena eksplozivna sredstva, zbog čega će biti prijavljen i za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičena petorica predana su pritvorskom nadzorniku, a danas u 15.30 sati privedena su i sucu istrage Županijskog suda u Osijeku koji će odlučivati o određivanju istražnog zatvora protiv njih, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

- Policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja kaznene odgovornosti i drugih počinitelja kaznenih djela ratnih zločina tijekom privremene okupacije sela Orolik - zaključuju u priopćenju Ravnateljstva policije.

GALERIJA Privođenje petorice uhićene za ratni zločin na Županijskom sudu u Osijeku

Osijek: Privođenje petorice uhićenih za ratni zločin sucu istrage na Županijskom sudu
1/27

Komentara 44

Avatar memento mori
memento mori
16:47 11.07.2024.

Nikad nije kasno. Iako bi bilo puno bolje da je bilo i ranije. "Nejač" se uspavala 😏 a ni onaj 72-godišnjak nije na vrijeme upozoren od bivšeg koalicijskog partnera 🤨

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
17:02 11.07.2024.

33 godine od počinjenja a od toga koliko žive u Hr ... I sad su ih tek uspjeli pronaći ?

FA
Fake
17:34 11.07.2024.

VišaRasa neandertalaca sa prekrasnim avatarom može ovdje slobodno uživati. Baš me zanima da se "tamo daleko", na nekom njihovom članku pojavi netko sa ustas...kim obilježjima, koliko bi sekundi opstao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije