Zbog trovanja hranom, 30-ak radnika tvrtke NIL-Ž iz Petrinje zatražilo je u petak popodne liječničku pomoć u bolnici u Sisku. Sumnja se da su se zarazili stafilokokom iz pečenog mesa i krumpira kojega su jeli na proslavi u prostorijama tvrtke u Petrinji.
– Bio mi je rođendan pa sam odlučio počastiti radnike. Naručili smo hranu, catering, iz jednoga restorana – potresen je Neven Žužić, vlasnik poduzeća NIL-Ž (na fotografiji u kariranoj košulji). Gablec je, inače, planiran u dvije smjene, u 10 te 18 sati. No, kako su se ubrzo radnici počeli žaliti na probavne tegobe, termin u 18 sati je otkazan.
– I moja je supruga, vlasnica firme, hospitalizirana. Kompletan je odjel bio pun naših radnika, strašno! Iskreno mi je žao – kaže Žužić i najavljuje daljnu istragu kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za trovanje radnika hranom.
Kako doznajemo u sisačkoj bolnici, radnici su pristizali u petak navečer, a do subote ujutro svi su bili zbrinuti i poslani kući.
– Većina ih je ambulantno i kroz dnevnu bolnicu riješena, nitko nije zadržan na ležanju. Ne radi se o teškoj kliničkoj slici – kaže nam dežurna liječnica. Čeka se još potvrda iz ZJZ-a, no sudeći po kratkotrajnoj inkubaciji i činjenici da je infekcija brzo buknula, sumnja se na stafilokoka.
– Događa se to često, samo ne u tolikom broju – zaključuje ta liječnica.
10 namirnica koje niti nutricionisti ne bi konzumirali
Ja sam se jednom otrovo od toga. Nista strasno, sjedis tri dana na klozet solji. Barem ce svaki izgubit po deset kilograma i bice brz ko cigra na poslu.