Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misle ozbiljno

Petrol poslao poruku kupcima: 'Ispričavamo se, privremeno ćemo zatvoriti naša prodajna mjesta'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.12.2022.
u 16:56

U srijedu 28.12. između 12.00 i 13.00 reći ćemo ne regulaciji cijena goriva te privremeno zatvoriti naša prodajna mjesta. Ispričavamo se - stoji u poruci koja je poslana kupcima

Petrol je poslao posebnu obavijest svojim korisnicima o tome da će sutra na jedan sat zatvoriti  benzinske postaje u Hrvatskoj jer su protiv regulacije cijena goriva zbog kojih najavljuju i tužbu protiv Hrvatske. U sms-poruci koja je stigla brojnim kupcima Petrola, obavještavaju da će sutra u razdoblju od 12 do 13 sati privremeno zatvoriti prodajna mjesta. 

- U srijedu 28.12. između 12.00 i 13.00 reći ćemo ne regulaciji cijena goriva te privremeno zatvoriti naša prodajna mjesta. Ispričavamo se - stoji u poruci koja je poslana kupcima. 

 

To je odlučeno na skupštini dioničara koja je danas održana u Ljubljani. 

- Zbog neodržive regulative Petrol grupa u Hrvatskoj još nema sklopljene kupoprodajne ugovore za 2023. godinu za opskrbu naftnim derivatima. Zbog toga može doći do poremećaja u opskrbi hrvatskog tržišta naftnim derivatima. S obzirom na neodrživu regulaciju cijena naftnih derivata i gospodarsku štetu nanesenu Petrol grupi u 2022. godini, Petrol grupa u Hrvatskoj primorana je poduzeti daljnje mjere zaštite svojih interesa. Stoga će Petrol d.o.o u srijedu, 28. prosinca 2022. od 12:00 do 13:00 sati, zatvoriti svoja prodajna mjesta u Hrvatskoj (osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru). Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama. Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju - navodi se u priopćenju nakon sjednice.

Ključne riječi

Komentara 24

CR
crocro
17:11 27.12.2022.

Zašto privremeno? Zatvorite ih za stalno. A što bi rekli da vas vozači bojkotiraju i idu na druge benzinske? Kome bi se onda žalili? Upravi vodovoda? Ja ionako prolazim pokraj njihovih benzinskih kao da i ne postoje. Oni bi htjeli da nemaju nikakvog rizika poslovanja. Onda svatko može u biznis jer će mu država plaćati njegovu nesposobnost. Svaša na ovome svijetu. Samo neka već jednom zatvore.

PR
Propitivač
17:15 27.12.2022.

A da m njima opalimo bojkot, pa da vide što je pad zarade

IL
ilija26
17:50 27.12.2022.

Ne morate posle ni otvarati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije