DIVLJANJE U NOĆI

Pijan jurio 115 km/h i pokosio tramvajsku stanicu u Zagrebu, sada je saznao kaznu

Zagreb: Automobilom uništio cijelu tramvajsku stanicu u Branimirovoj ulici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.11.2023.
u 09:27

Na sudu su mu kao olakotne okolnosti uzeli raniju neosuđivanost, priznanje djela i činjenicu da je otac petero djece, dok mu je otegotan stupanj bezobzirnosti te način počinjenja djela.

Zbog obijesne vožnje u kojoj je krajem veljače 2020. godine u Zagrebu razbio tramvajsku stanicu jureći 115 kilometara na sat, Kristijan Perić saznao je svoju kaznu na ponovljenom suđenju koje je održano na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Perić je tada bio pod utjecajem alkohola od 1,65 promila te je Audijem A6 jurio 115 km/h u području gdje je ograničenje tek 50 kilometara na sat, a nesreća se dogodila u 3.50 sati ujutro.

Perić je zbog obijesne vožnje nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje, piše Jutarnji list. Mora platiti i 161 euro sudskih troškova, a bez vozačke  ostaje do daljnjega tako da je ta mjera na snazi već pune tri godine i devet mjeseci koliko zabrana traje. 

Na sudu su mu kao olakotne okolnosti uzeli raniju neosuđivanost, priznanje djela i činjenicu da je otac petero djece, dok mu je otegotan stupanj bezobzirnosti te način počinjenja djela. Perić je nakon nesreće za Jutarnji rekao kako se ne sjeća nesreće jer je zaspao za volanom te da mu je ovo prva nesreća u 13 godina koliko vozi automobil.

Zagreb: Automobilom uništio cijelu tramvajsku stanicu u Branimirovoj ulici
1/17

VEZANI ČLANCI

Komentara 5

HO
homofobic
10:23 13.11.2023.

Zgodno je smislio da je za volanom zaspao. S preko 1.5promila on se onesvjestio od trovanja alkoholom i mora biti sretan da se uopce probudio na ovom svijetu! Olakotna okolnost da ima 5-ero djece??? To bi morala biti najteza otezavajuca okolnost i da mu se nikada ne ponovi oduzet vozacku do punoljetnosti najmladeg djeteta!

DU
Deleted user
07:51 14.11.2023.

Nikad nisam cuo da olakotna okolnost moze biti br.djece, sta znaci da ih je imao jos 10 bio bi proglasen nevinim i pusten na slobodu? Ovog ima samo kod nas...

DU
Deleted user
11:51 13.11.2023.

U Švicarskoj bi mu za ovo bila oduzeta vozačka na barem 20 godina (s tim da nakon 20 g. mora opet polagati vozački ako želi opet dozvolu), morao bi platiti prouzročenu štetu na tram. postaji, provesti nekoliko godina u zatvoru - sve uz obrazloženje suca da se to kojim slučajem dogodilo po danu da bi stradalo nekoliko ljudi, možda neki i smrtno. Da, i još obavezno liječenje od ovisnosti o alkoholu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije