Projekt vrijedan 1,6 milijuna eura

Piletić otvorio zgradu Zavoda za socijalni rad u Požegi: Na raspolaganju nam je 2,27 milijardi eura

Požega: Svečano otvorenje novoizgrađene zgrade Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
09.03.2023.
u 15:26

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u Požegi je otvorio novu zgradu Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, vrijednu 1,6 milijuna eura. Piletić je istaknuo je kako će se u novoizgrađenoj zgradi Područnog ureda Požega, koja sada omogućuje bolje radne uvjete, provoditi kvalitetniji rad s korisnicima u sustavu socijalne skrbi.

Novi prostori doprinijet će kvalitetnijim provođenjem mjera deinstitucionalizacije, čime će se smanjiti broj upućivanja u institucijske oblike skrbi, povećati kvaliteta pružanja usluga socijalne skrbi te učinkovitost prevencijskih aktivnosti u svrhu smanjenja institucionalizacije. U tijeku projekta provedene su edukacije za djelatnike prijavitelja i partnera o radu s djecom u teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i rodnoj ravnopravnosti.

Istaknuo je kako u novom programskom razdoblju Europskog socijalnog fonda plus Republika Hrvatska ima na raspolaganju 2,27 milijardi eura. Kada se to usporedi s prethodnim razdobljem, to je dvije milijarde kuna više za jačanje tržišta rada, sustava socijalne skrbi, obrazovanja i dugotrajne skrbi. - Dodatne dvije milijarde kuna koje imamo kroz ESF+ itekako će biti poticajno da ovakvim primjerom projekata kao što je izgradnja novog Područnog ureda Požega, nastavimo u svakom kutku Lijepe naše - dodao je ministar Marin Piletić.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknula je zadovoljstvo provedenim projektom te naglasila kako su bit ovoga projekta ljudi – koji pružaju socijalne usluge, ali ponajviše i korisnici s požeškog područja. Istaknula je kako je na području Županije u sklopu Europskog socijalnog fonda do sada provedeno projekata u vrijednosti od 230 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Tarantula
07:21 10.03.2023.

Ne sumnjam da će i tu EU istražitelji imati pune ruke posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije