pirati u politici

Pirati osvajaju Berlin! Imat će zastupnike u gradskoj skupštini

pirati (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/5
19.09.2011.
u 12:30

Prije svega pirati će se zalagati za besplatan javni prijevoz i bežični internet te za reformu autorskih prava.

Osvojivši 8,5 posto glasova i prešavši izborni prag, Piratska stranka imat će zastupnike u berlinskoj gradskoj skupštini, javlja Reuters.

– Sve nam je ovo još novo i morat ćemo se pripremiti za političko djelovanje, no budite sigurni: još će se čuti o nama – bila je prva reakcija glavnog kandidata Piratske stranke za skupštinu Andreasa Bauma (33).

Prije svega pirati će se zalagati za besplatan javni prijevoz i bežični internet te za reformu autorskih prava.

Spomenimo da je piratski pokret prije pet godina osnovan u Švedskoj, a glavni cilj bio im je zalaganje za besplatno skidanje glazbe i filmova s interneta. Kad je osnovan u Njemačkoj, na njega se gledalo kao na skupinu kompjutorskih šmokljana, no danas ima čak 12.000 članova.

Danas se u Zagrebu obilježava Dan gusarskog govora, a od 18 sati prigodna proslava održat će se u restoranu Karaka u Hebrangovoj ulici.

 

Komentara 5

Avatar Niškorist
Niškorist
13:43 19.09.2011.

Osnujmo Pirate !

RE
@rea
13:00 19.09.2011.

Bežični internet. :o))) Super im je program, barem neće imat\' političkih neprijatelja.

PB
predrag borna
13:02 19.09.2011.

Velik broj pljugera tj.ljudi sa margine društva ujedinjeni u političku stranku za koju onda disciplinirano glasaju može napraviti pravi rusvaj u parlamentu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije