Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATE RIMAC PREDSTAVIO VERNE

PITANJE DANA Biste li se vozili u robotaksijima?

Robotaksi Verne
Foto: Verne
1/10
26.06.2024.
u 11:58

Mate Rimac kazao je kako će se robotaksiji poboljšavati i učiti na greškama. Istaknuo je kako će autonomni automobili spasiti jako mnogo života

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, danas predstavlja projekt robotaksija. Javnosti je njegova kompanija koja se bavi robotaksijima bila poznata kao Project 3 Mobility, no u ponedjeljak je objavljeno kako će se usluga zvati Verne – po slavnom piscu Julesu Verneu.

U ožujku je kompanija najavila kako službeno kreće prva faza testiranja robotaksija, a Rimac je danas kazao kako će se robotaksiji poboljšavati i učiti na greškama. Istaknuo je da će autonomni automobili spasiti jako mnogo života.

"Nikad neće napraviti ništa ludo. Kako nema vozača, nikad vam neće moći otkazati vožnju. Bit će jednostavno za korištenje. Nikad vam nećemo poslati prljav auto. Uvijek će biti čist", istaknuo je Rimac. Usluga će, kako su naveli iz kompanije, biti pokrenuta u Zagrebu 2026. godine.

Državni tajnik u Ministarstvu prometa Tomislav Mihotić kazao je u utorak kako će, prema izmjenama Zakona o cestovnom prometu, odgovornost za sudar koje skrivi autonomno vozilo biti na njegovu vlasniku ili operateru. "Odgovornost je predviđena Zakonom o sigurnosti prometa koji je u ingerenciji MUP-a. Osnovano je radno tijelo i pretpostavka je da će glavna odgovornost biti na vlasniku vozila ili na operateru koji njime upravlja'', rekao je državni tajnik u Hrvatskom saboru.

U anketi u nastavku možete odgovoriti biste li se vozili u robotaksijima, a u komentarima i na našem Facebooku možete nam napisati svoje mišljenje o ovom projektu. 

Komentara 3

RE
reborn
14:14 26.06.2024.

Čemu strah, pa ne može voziti gore od Banožića ili Čačića...

SS
simpatican.simpa
13:16 26.06.2024.

Za početak voziti AP-a, ministre i saborske zastupnike pa nakon njihovog izvješća ćemo razmotriti .

PO
Poletarac101
13:11 26.06.2024.

Ni badave...Hvala🙌

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije