Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET RASTU CIJENE

PITANJE DANA Hoćete li ove godine ići na ljetovanje?

Dubrovnik planira prestati izdavati nove dozvole za apartmane unutar gradskih zidina
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
26.04.2024.
u 08:57

Ove će godine četveročlana obitelj za tjedan dana mora na srednjem Jadranu platiti 595 eura samo za smještaj, što je otprilike pola jedne prosječne mjesečne plaće

Ljeto još nije ni počelo, a već slušamo o izuzetno visokim cijenama koje će prevladavati hrvatskom obalom i ove turističke sezone. Cijene koje se već sad nude nepristupačne su i brojnim strancima, no čini se kako je ipak lekcija od prošle godine naučena.

Naime, prošle godine hoteli i vlasnici apartmana mahom su značajno dizali cijene smještaja, a sve to na kraju je rezultiralo praznim krevetima koji su se onda ''brzinski'' pokušavali popuniti popustima i ponudama. Iako cijene rastu i ove godine, one će ipak biti umjerenije nego što smo dosad imali prilike vidjeti.

Tako je 2022. jednosobni apartman s tri zvjezdice i stotinjak metara od mora u srednjoj Dalmaciji bio 60 eura po noćenju, prošle godine taj isti apartman naplaćivao je 80 eura. Ovo ljeta će pak cijena biti 80 eura po noćenju, sredinom srpnja. Na primjeru toga, četveročlana obitelj za tjedan dana mora platit će 595 eura samo za smještaj, što je otprilike pola jedne prosječne mjesečne plaće. U to isto ljetovanje još naravno ulaze i prijevoz i hrana, tako da će dovoljno novaca za stvari poput sladoleda ili odlaska na neku atrakciju nekima svakako biti luksuz. 

A hoćete li vi otići na ljetovanje ove godine, pitamo vas u Pitanju dana - anketi u kojoj možete odgovoriti ispod.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
12:25 26.04.2024.

Hoću. U Dubrovnik.

PE
Pendrek57
11:21 26.04.2024.

Necu, idem samo u Norvesku i Kanadu. Prekrasne zemlje.

TH
than
11:39 26.04.2024.

Nope. Ne da mi je skupo, već mi je postalo prevruće ići na more po ljetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije