Nema kriznog poreza

Plan za spas Slovenije: Dižu PDV i uvode porez na nekretnine

Alenka Bratušek
Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
09.05.2013.
u 16:00

Gornja stopa PDV-a bit će viša za dva posto, otići će sa 20 na 22 posto, a donja stopa bit će 9,5 umjesto 8,5 posto, koliko je sada.

Slovenska Vlada danas je donijela paket mjera kojim će pokušati stabilizirati financije i pokrenuti posrnulo gospodarstvo.

Gornja stopa PDV-a bit će viša za dva posto, otići će sa 20 na 22 posto, a donja stopa bit će 9,5 umjesto 8,5 posto, koliko je sada, piše Delo.

Paket mjera na zajedničkoj konferenciji danas su predstavili slovenska premijerka Alenka Bratušek i ministar financija Uroš Čufer. – Tražili smo rješenje koje bi bilo najbolje za sve. Namjera je vlade konsolidiranje javnih financija i oživljavanje gospodarstva – kazala je Bratušek. Vlada je odlučila da od sljedeće godine uvede porez na nekretnine, a stopu poreza na dobit neće dalje snižavati, kako je bilo planirano.

Od 1. srpnja viša stopa PDV-a porast će za 2 posto, a niža za 1 posto te će se povisiti sudski troškovi. Dobra vijest za građane jest da se ipak neće uvesti krizni porez. Ovaj program, zajedno s programom pakta stabilnosti, slovenska vlada sutra će poslati u Bruxelles.

>>Hrvatska dobila društvo – rejting smeće i Sloveniji

>>Ernst&Young: Slovenija i Hrvatska najkorumpiranije države Europe

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije