Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA ONIMA KOJI OKLIJEVAJU

Plenković pozvao na cijepljenje: 'Cjepivo je sigurno i štiti od težih oblika bolesti'

Zagreb: Predsjednik Vlade Andrej Plenković prije ulaska na Interliber pokazao je COVID potvrdu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
14.11.2021.
u 13:38

"Time čuvate i sebe i druge te smanjujete pritisak na bolnički sustav", poručio je premijer te posebno apelirao na sve starije osobe koje su najizloženije da se cijepe

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poslao je twiter porukom poziv onima koji još oklijevaju da se cijepe jer je cjepivo sigurno i štiti od težih oblika bolesti.

"U Hrvatskoj je cijepljeno 60 posto odraslih ljudi! Naša poruka onima koji još oklijevaju: Cjepivo je sigurno i štiti od težih oblika bolesti. Time čuvate i sebe i druge te smanjujete pritisak na bolnički sustav", poručio je premijer te posebno apelirao na sve starije osobe koje su najizloženije da se cijepe.

U subotu se, po podacima HZJZ-a, u Hrvatskoj cijepilo 28.170 osoba od kojih je jesenskih rekordnih 19.198 primilo prvu dozu, pa je broj osoba koje su od početka cijepljenja primile prvu dozu u Hrvatskoj dosegao 50,35 posto ukupne populacije, a odraslih 60,18 posto.

U subotu je, također, drugu dozu primilo 2.359 osoba a treću 6.613 osoba. Ukupan broj osoba koje su primile prvu iznosi 2.043.475 što je 50,35 posto ukupne populacije, od čega je 2.022.551 odraslih čime udio cijepljenih odraslih iznosi 60,18 posto.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Komentara 12

DU
Deleted user
14:16 14.11.2021.

Od danas preminulih od korone jedino je sigurno da su svi koji su bili cjepljeni bili tesko bolesni i da je jedino cjepivo iskljuceno kao moguci uzrok ili povod o smrti.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:45 15.11.2021.

Plenković pozvao na cijepljenje: 'Cjepivo je sigurno i štiti od težih oblika bolesti a za ostale ovce, junce i kokoške Covid-19 i Matilda sa sjekirom če se pobrinuti kao svoji na svome'

AL
algyx
10:31 15.11.2021.

ako je toliko sigurno kako je onda moguce da je cca 33% (možda nešto više/manje) osoba na respiratoru cijepljeno? Ne nasjedajte na priće naših ''vladajućih''. Ako imaš posljedice nemreš nikog tužit, nigdje u ustavu ne piše da te mogu prisilit na cijepljenje! dakle svu odgovornost su prebacili na narod. Gamad treba rušit s vlasti ODMAH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije