SLUČAJ ZAGREBAČKE ŠKOLE

Plenković: Roditelji dječaka nisu dužnosnici, članovi Vlade, niti su u HDZ-u. To su sve laži

Šibenik: Andrej Plenković dao izjavu za medije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
24.10.2024.
u 13:40

To je jako težak, kompliciran slučaj i pretpostavljamo da nije jedini, samo je ovaj dobio svojevrsnu medijsku eksponiranost, odgovorio je Plenković kada su ga novinari upitali za slučaj dječaka s problemima u ponašanju

Premijer Andrej Plenković nakon održane sjednice Vlade održao je i konferenciju za medije na kojoj se ponovno dotaknuo misije NSATU za koju predsjednik Zoran Milanović nije dao dopuštenje, oko čega su ponovno krenule rasprave na relaciji Banski dvori –Pantovčak. Plenković je ponovio kako se glasovanje o toj misiji sutra neće održati u Saboru ''dok se ne steknu uvjeti''.

– Mi se bavimo time hoće li dva hrvatska časnika ići u Weisbaden u Njemačku, ne idu ti ljudi u Ukrajinu. Da ovi sad raspišu referendum, što bi oni pitali? Mi nećemo pasti pod pritiskom konfuzija i manipulacija, pa i mržnje koja je toliko velika da nas sve želi prekriti. Imamo treći mandat, ovo ćemo istjerati do kraja – poručio je pa od oporbe ponovno zatražio ''da stane na pravu stranu''.

– Ne uspijemo li doći do dvotrećinske većine u Saboru, to će biti njihov poraz i poraz Hrvatske. Oni se zdušno zalažu da Hrvatska sruši svoju reputaciju na međunarodnoj razini, na korist Rusije – dodao je. Kritizirao je i pojedine medije zbog anketa o tome ''bi li Hrvatska trebala poslati vojnike u Ukrajini'', navodeći kako se time utječe na javno mišljenje. 

Plenković je ponovio svoje mišljenje da je ''ovaj'', aludirajući na Milanovića, dao klasificirane podatke SDP-u, zbog čega se stranka toliko i protivila toj misiji. Radi se o potpuno nepotrebnoj tezi samo da se zamuti voda, objasnio je Plenković pa dodao da će Vlada ''gnjaviti hrvatsku javnost u vezi s odlaskom u Weisbaden koliko god bude bilo potrebno''. 

– Nemamo razloga lagati, potpuno smo transparentni. Ako je ove strah za hrvatske časnike u Ukrajini, je li ih strah ako su u Libanonu ili bilo gdje drugdje gdje je sukob? – dodao je Plenković, pa odgovorio na pitanja novinara i što će logističari hrvatske vojske točno raditi u Njemačkoj: – Je l' ja to moram reći? Radit će svoj posao, neće ispunjavati sudoku. Ne moram to govoriti, pa neće brojiti koliko tko ima cigareta. 

POVEZANI ČLANCI:

Plenković se osvrnuo i na nova uhićenja EPPO-a na sjeveru Hrvatske ovog četvrtka. Miljenko Pivac, jedan od navodno uhićenih u današnjoj akciji EPPO-a, 1. kolovoza ove godine povukao se s upravljačkih funkcija u Grupi Pivac, a na mjestu člana Uprave Mesne industrije Braća Pivac 1. kolovoza zamijenio ga je Darko Markotić.

– Nisam znao ništa o tome, nitko ne smije koristiti nacionalna ili europska sredstva – komentirao je, pa dometnuo novinarima nakon što su ga pitali je li imao informacija o tome: – Zašto se smijete? Ja sam bio za to da se uvede EPPO jer smo željeli novi mehanizam kontrole zloporabe sredstava iz europskog proračuna'.

Premijera su novinari pitali i za slučaj problematičnog 9-godišnjaka jedne zagrebačke škole, ali i za identitet njegovih roditelja. – To jako težak, kompliciran slučaj i pretpostavljamo da nije jedini, samo je ovaj dobio svojevrsnu medijsku eksponiranost. Postoje obveze koje svako dijete mora proći, ali i očekivanje roditelja da njihova djeca budu sigurna. U konačnici, i ja imam sina koji ide u četvrti razred. Međutim, svi imaju zadatak naći rješenje za ovaj problem, a on očito postoji od početka, ovo je već treća škola u kojoj je dječak. Imamo tijela koja moraju poduzeti radnje koje će pomoći djetetu, ali i zaštititi ostale. Iz ovoga što je Fuchs kazao, tu su dvije osobe koje prate dječaka, ali se dogodila takva situacija da roditelji negoduju, što mogu razumjeti – objasnio je.

– Mi nećemo govoriti o imenima i prezimenima roditelja dječaka. Čuo sam kao osoba da je ''sigurno dijete nekog HDZ-ovca'', e pa lažu, nije. ''To je dijete jedne od dužnosnica u ministarstvu turizma'', i to je laž. Došlo se i do toga da je dijete roditelja jednog od najviših dužnosnika, a to su sve laži pa nekad talog laži postane istina. Nije nitko od dužnosnika, niti članova Vlade, ne radi ni u državnoj službi – to je dijete svojih roditelja. S toliko laži živimo da se pretvaramo da nisu laži – dodao je. 

>> FOTO Stoji na strmim hridima, a nazivaju je ključem Dalmacije: Njenu ljepotu upoznao je cijeli svijet u popularnoj seriji

 
Šibenik: Andrej Plenković dao izjavu za medije
1/13
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije