KARLOVAC

Umirovljenica zaustavila Plenkovića: 'Najbolji ste premijer. Milanović nek' se sakrije'

HRT
29.04.2022.
u 13:29

Ako se smanji PDV, onda moramo gledati da se netko iskoristi ovom situaciju. Zato su tu važne udruge potrošači i mediji. Nitko u ovom trenutku nema kristalnu kruglu - kazao je na pitanje o inflaciji.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije u Gradskom kazalištu Zorin Dom.  Na samom početku čestitao je novim ministrima i potpredsjednici Vlade koje je izglasao Sabor.

Na pitanje novinara o njegovim očekivanjima naveo je da je gledao rezultate glasovanja.

- Između 19 i 24 zastupnika je glasalo više za ministre, to je znakovita poruka. Očekujem od hrvatske javnosti i građana da uvide razliku. Susreli smo se s brojnim izazovima kao ni jedna vlada do sada - kazao je.

Komentirao je i uvođenje eura.  - Vlada čini ono što može. Ako se smanji PDV, onda moramo gledati da se netko ne iskoristi ovom situacijom. Zato su tu važne udruge potrošači i mediji. Imate važnu ulogu. Nitko u ovom trenutku nema kristalnu kuglu.

VIDEO: Milanović i Plenković na Klisu

Budite precizni tko koga bojkotira

Na pitanje je li nepoštovanje to što se on i predsjednik ne pozdravljaju, kazao je da je on jučer bio u Klisu na 31. obljetnici osnutka 4. gardijske brigade 'Pauci' zbog poštovanja braniteljima, a ne zbog Milanovića.

- U nedjelju idemo u Okučane. Ne idemo tamo zbog njega, već zbog majki. To što on mijenja program, to se nas ne tiče. Budite precizni tko koga bojkotira.  U političkom smislu pustite snimku i poslušajte što je zadnje govorio o meni - kazao je i ponovio da on nije došao jučer u Klis zbog Milanovića, već da Vlada dolazi na bitne događaje.

Pozvao je medije da naprave analizu onoga što je rečeno i ponovio im da oni imaju važnu ulogu. Naveo je da je on znao pisati Milanoviću, ali da odgovora nije bilo ni nakon 60 dana.

Kazao je da bi se Milanović trebao ispričati gospodinu Kraussu jer im je rekao da će ići u Jasenovac s njima, te je dodao da je on sam odbio jer je znao ranije da nije u mogućnosti doći.

Podsjećamo, Milanović nije došao u Jasenovac iako je ranije naveo da će to učiniti te je novinarima kratko samo rekao : "U Jasenovcu sam bio prije pet dana."

VIDEO: Milanović i Plenković na Klisu

Jedna od pitanja koje su novinari postavili Plenkoviću je bilo i ono o tome zna li on odabrati dobar kadar, na što je pak odgovorio da neki mediji pišu laži o tome da oni dobivaju odbijenice za poziciju ministara. Kazao je ako nađu osobu, uz ove koji su danas izglasani, koja je bila pitana da bude ministar, da će on dati ostavku.

Istaknuo je i to da se veseli tome da Filipović pokaže što može i da je prema njegovom mišljenju on bio bolji kandidat za gradonačelnika u Zagrebu i da je drugi kandidat (o.a Tomislav Tomašević) imao jako pozitivnu medijsku popraćenost "kakvu mnogi nemaju ni doma". 

Komentirao je i to što je s današnjim danom on najduže premijer u hrvatskoj povijesti. Ustvrdio je da je u tom razdoblju bilo puno izazova.

- Hrvatska je bolja zemlja nego što je bila. Što se tiče ekipe, pa to vam je kao u sportu. Ne mogu svi biti cijelu utakmicu - rekao je i dodao da će on biti onoliko dugo koliko mu daju građani povjerenje.

Susret s građankom

Na kraju novinarske konferencije, premijeru se obratila starija gospođa.

- Moram vam nešto reći. Vi ste mi najbolji premijer - kazala je gospođa, na što se Plenković osmjehnuo i poručio novinarima: 'Evo'

- Vi ste mi omiljeni premijer, još od '90-ih. Od tada smo pokojni suprug i ja bili u HDZ-u - kazala je gospođa, na što je Plenković pozvao novinare da je slušaju.

- Tko je najbolji premijer? - pitao je Plenković gospođu, što je ona ponovo potvrdila da je on. Premijer je na to samo zadovoljno klimnuo glavom.

- Bolji ste i od Milanovića. On nek' se sakrije - poručila je starija gospođa, na što je Plenković samo dignuo ruke, nasmiješio se i dobacio: 'Ovo nije ništa za govoriti'

Komentara 13

DU
Deleted user
13:56 29.04.2022.

Ne znaš ti plenkoviću što je sram. Milanović je nula, ali ti si daleko ispod njega. Za potpredsjednicu hrvatske vlade postaviti čerku agresora na Hrvatsku, osobu koja za Oluju tvrdi da je genocidna, koja hvali Raškovića... Pa stvarno dno dna.

BU
burza
15:56 29.04.2022.

Najbolji premijer kome krivo kome pravo

Avatar The new statesman
The new statesman
13:53 29.04.2022.

Ma bravo ! (sarkazam)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije