Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA SEZONA U NAJAVI

Plenković iznio podatke o turizmu: 'Očekujemo od svih da budu razumni kod formiranja cijena'

Zagreb: Održana je 8. sjednica Vlade
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
04.07.2024.
u 10:21

Očekujemo od svih aktera u kontekstu turističke sezone da budu razumni kod formiranja cijena, poručio je

Vlada je danas sazvala 11. sjednicu u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Premijer Andrej Plenković na početku se osvrnuo na nevrijeme u Bošnjacima te zahvalio ministru Josipu Dabri koji je otišao na teren s ravnateljem civilne zaštite Damirom Trutom. Vlada će pomoći jer je u tom mjestu proglašena i elementarna nepogoda, navodi Plenković, a velika tuča koja je poharala mjesto uništila je oko 1000 krovova.

- Riječ je o doista velikoj šteti. Donijet ćemo odluku o financijskoj podršci građana čije su kuće stradale - komentirao je. Osvrnuo se i na stopu inflacije koja je u lipnju iznosila 2,4 posto te je u višemjesečnom padu. 

- Očekujemo od svih aktera u kontekstu turističke sezone da budu razumni kod formiranja cijena - poručio je pa poručio kako podaci vezani uz turizam pokazuju kako je u prvih šest mjeseci stiglo 7,2 milijuna turista te je bilo 28 milijuna noćenja. 

-  To je 6 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja nego lani. Financijski pokazatelji HNB-a za prva tri mjeseca pokazuju rast 25 posto u odnosu na prošlu godinu, što znači da očekujemo jako dobru turističku sezonu i doprinos hrvatskom gospodarstvu - poručio je. 

>> FOTO Plenković organizirao svečanost u Banskim dvorima: Pogledajte tko je sve došao

Zagreb: Održana je 8. sjednica Vlade
1/42

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Asterix
Asterix
10:46 04.07.2024.

Plenki, cijene za sezonu su davno formirane.

JA
Jatiser
14:02 04.07.2024.

Da ti malo svoje krimose stisneš da ne pljačkaju toliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije