SDP ZAHTJEVA TEMATSKU SJEDNICU

'Plenković je uvrijedio sve nas koji ne plivamo i ne koristimo policijski gliser do otoka'

Split: Konferencija za medije "Jadrolinija i skretanje pažnje" saborskih zastupnika SDP-a
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
06.09.2024.
u 13:56

Premijeru je poručeno da se s Jadrolinijom ne politizira jer je riječ o strateški važnoj tvrtki u kojoj očito postoje problemi s upravljanjem, a upravljački kadar ima članske iskaznice HDZ-a

Saborski zastupnici SDP-a Ivana Marković i Arsen Bauk izvijestili su kako su predali zahtjev za održavanje tematske sjednice saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu o stanju u Jadroliniji i sigurnosti trajektnog prometa u Hrvatskoj. 

- Teme koje želimo otvoriti su namještanje javnih nabava, izigravanje i nepoštivanje vlastitih natječajnih uvjeta kod nabavke kupnje loših rabljenih plovila, problematičan sustav održavanja tih plovila koji očito ugrožava sigurnost putnika i, temeljno pitanje, zašto se događaju ovi kvarovi koji se događaju. Uprava mora dati odgovor na pitanje koje je problematizirao predsjednik Nadzornog odbora Zec kada je dao ostavku, zašto se nabavljaju plovila bez adekvatne pripreme što dovodi do velikih troškova i dugotrajnog prilagođavanja. Primjer takvog broda koji je nedavno nabavljen je Sveti Duje koji je prvo mjesecima bio u škveru i nije na liniji na kojoj je trebao biti - rekla je Ivana Marković, koja je i potpredsjednica Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu. 

Premijeru je poručila da se s Jadrolinijom ne politizira jer je riječ o strateški važnoj tvrtki u kojoj očito postoje problemi s upravljanjem, a upravljački kadar ima članske iskaznice HDZ-a. 

- Mali Lošinj, 18. kolovoza izgubljena su 3 života radi pada rampe, 25. srpnja Oliveru su otkazala oba motora i plutao je po kanalu, 21. kolovoza Hrvat nije mogao spustiti rampu, 14. kolovoza Tin Ujević nije isplovio radi pada rampe i 31. kolovoza na Mljetu je pala rampa ispred luke Supetar, nabrojila je Marković i dodala kako vidi odgovornost premijera, prije svega za upravljanje sustavom i kadroviranjem. 

Dodala kako je javnost zgrožena bahaćenjem premijera. - Uvrijedio je nas otočane, koji ne plivamo do otoka niti se koristimo policijskim gliserima već se vozimo trajektima - rekla je Marković. Arsen Bauk je rekao kako očekuju da na sjednicu Odbora dođu ministar i predsjednik uprave Jadrolinije.  - A ako nas premijer želi pobijediti argumentima na tom odboru, nitko sretniji od nas - poručio je Bauk. 

GALERIJA Trajekti Jadrolinije

Split: Konferencija za medije "Jadrolinija i skretanje pažnje" saborskih zastupnika SDP-a
1/20

Komentara 2

MA
Makbe
19:42 06.09.2024.

Nevjerojatno! Pa da je išao i trajektom ili plivao kraj njega bi morao biti i policijski gliser jer je on štićena osoba 1. stupnja. Znaju oni to sve pa i ovo nakaradno Povjerenstvo, ali ne škodi malo blaćenja premijera.

MO
MOSAD
14:20 06.09.2024.

Svaki put kad ovaj tukac od Bauka napane AP popularnost HDZskoči 2-3%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije