Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U ODŽAKU

Plenković: Kako bi se Srbi i Bošnjaci osjećali da ih se preglasava?

Svilaj: Svečanost otvorenja novog mosta preko rijeke Save i graničnog prijelaza Svilaj.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
30.09.2021.
u 16:43

- Želimo da se slovo i duh Daytona vrate na temeljne postavke - poručio je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u Odžaku, gdje je sudjelovao na ceremoniji otvaranja mosta na Savi u Svilaju, kako će Hrvatska inzistirati na izmjenama Izbornog zakona koji će spriječiti preglasavanje Hrvata u BiH onako kako je to dogovoreno u američkome Daytonu.

"Zalažemo se i podržavamo napore svih u BiH da se iznađe rješenje za dogovor o izmjenama izbornog zakona koje u budućnosti neće dovoditi Hrvate kao najmalobrojniji konstitutivni narod u situaciju da nemaju svog legitimnog predstavnika u najvišim institucijama BiH. Želimo da se slovo i duh Daytona vrate na temeljne postavke. Želimo ispraviti lošu anomaliju koja uzrokuje da se jedan konstitutivni narod ne osjeća dobro i zastupljeno. Kako bi se osjećali Bošnjaci ili Srbi da je obrnuto? Ne možemo reći da je pravo svakog pojedinca zajamčeno, a onda ono što se dogovorilo u okolnostima nakon agresije ne bude ispoštovano i to nije dobro za budućnost BiH. Tražimo jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda", rekao je Plenković, prenosi Večernji.ba.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Stožer donio osam novih odluka: Provjerite koje su sve promjene

Komentara 30

DU
Deleted user
20:06 30.09.2021.

A da se vrate u svoju domovinu svi oni koji su u zadnjih 30 godina pobjegli u Hrvatsku, bili bi većinski narod u BiH ! Biti će da je Tuđman napravio bijeli genocid nad Hercegovinom!

NE
Neonacionalist
18:43 30.09.2021.

Neznam kakvog smisla ima postavljati ovakva hipotetska pitanja drugoj strani ispada kao da ih se moli pa ono nemojte nas vise nadglasavati jer nije to lijepo od vas i sl. kao da je njih nesto briga za to kako se Hrvati osjecaju , oni ih mogu nadglasati i cinit ce to i dalje sve dok eventualno ne promjeni izborni zakon koji ce to onemoguciti . Uostalom nije ovo prvi put da su Bosnjaci izabrali Komsica nego treci put a sto je to sluzbeni Zagreb ucinio prethodna dva puta a pretprosli put je Covic ipak izabran jer Sejdo nije mogao vise od dva uzastupna puta ali se onda opet vratio .

BA
bardonkaldian
17:49 30.09.2021.

Plenković je naš najbolji operativni političar, i zajedno s mahnitim Zozonom, to je dobitna kombinacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije