prijašnja situacija s Mostom

Plenković o nelojalnosti u parlamentarnoj većini: 'Poslali smo poruku, to se ne radi'

Omišalj: Premijer Plenković i ministar Butković u LNG terminalu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Večernji.hr
05.06.2024.
u 18:44

Andrej Plenković danas je bio u obilasku LNG terminala.

Premijer Andrej Plenković zajedno sa ministrom Butkovićem danas je bio obilasku je LNG terminala u Omišlju na Krku i tom je prilikom dao izjavu za medije u kojoj je izjavio kako prijašnja situacija s Mostom nema nikakve veze s funkcioniranjem nove parlamentarne većine i i partnerskim odnosima s DP-om

U intervuju "Večernjem listu" Plenković se predhodno osvrnuo na odnose s Mostom čije je ministre, njih trojicu, 2017. razriješio jer su glasali protiv tadašnjeg ministra financija Zdravka Marića tijekom glasanja o povjerenju ministru. Podsjetimo, Plenković je 2017. godine razriješio ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, ministra pravosuđa Antu Šprlju te ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića. 

"Ja sam samo opisivao tu situaciju koja je bila primjer ekstremne nelojalnosti da se diže ruka protiv kolega koji sjede na Vladi, da je to bio potez gdje smo poslali poruku da se tako nešto ne radi i siguran sam da to više u bilo kakvoj konfiguraciji bilo kome drugom neće pasti na pamet. To je bio samo komentar", kazao je premijer.

VEZANI ČLANCI: 

Odbacio je insinuacije da spominjanje nelojalnosti ima veze s novim koalicijskim partnerom u Vladi - Domovinskim pokretom.  "To nema veze s funkcioniranjem ove parlamentarne većine", rekao je.

Naglasio je da je potez prema Mostu bio ispravan potez i to bi, kako je rekao, svaki ozbiljan predsjednik Vlade ili manager u nekoj kompaniji napravio istog trena.

>>> FOTO Andrej Plenk-kwon-do u Banskim dvorima: Premijer pozirao sa sportašima, odjenuo kimono i stavio crni pojas

Omišalj: Premijer Plenković i ministar Butković u LNG terminalu
1/28
Ključne riječi

Komentara 2

SK
skupiduša
23:11 05.06.2024.

Ima tu velike sličnosti kad su im mostovci bili koalicijski partner. Čudi me da je HDZ išao s DP, kada su im javno radili o glavi. AP uopće nije osvetoljubiv i zlopažtilo, još nagradi svoje neprijatelje.

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
21:36 05.06.2024.

Lojalnost je mafijaški termin. U politici to ne postoji, politička stranka koja participira u vlasti je odgovorna samo svojim biračima, a ne nikako nekakvim napuhanim bezveznjacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije