BEKAVAC ZATVOREN U TURSKOJ

Plenković o presudi splitskom kapetanu: Slijedi žalbeni postupak, očekujem drugačiju odluku suca

Foto: PIXSELL/Privatna arhiva
1/4
16.09.2024.
u 20:36

Kapetan Bekavac nepravomoćno je u ponedjeljak osuđen po zapovjednoj odgovornosti na 30 godina zatvora jer je na njegovu brodu Phoenician M u turskoj luci Eregli lani pronađen kokain.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako očekuje da presuda u žalbenom postupku kapetanu Marku Bekavcu, nepravomoćno osuđenom u Turskoj na 30 godina zatvora, bude "drukčija" od one koja je donesena danas. "Mi smo u cijelom ovom procesu pružali intenzivnu diplomatsku i pravnu pomoć gospodinu Bekavcu i u kontaktu smo s njegovom obitelji i odvjetnicima. To ćemo nastaviti i dalje", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a

"Uslijedit će žalbeni postupak i nadamo se da će u žalbenom postupku odluka sudaca biti drukčija nego što je bila ova", naglasio je. Iako je cijela služba veleposlanstva, i na političkoj i konzularnoj razini, bila intenzivno angažirana u slučaj kapetana Bekavca, bilo je razgovora i na političkoj razini, ipak se radi o pravosuđu i o odluci suda, naglasio je premijer. "Mi teško možemo imati upliva na odluke suda".

Kapetan Bekavac nepravomoćno je u ponedjeljak osuđen po zapovjednoj odgovornosti na 30 godina zatvora jer je na njegovu brodu Phoenician M u turskoj luci Eregli lani pronađen kokain.  U turskom istražnom zatvoru u Ankari nalazi se od listopada prošle godine kada je policija na brodu, koji je iz Kolumbije prevozio ugljen, a plovio pod panamskom zastavom, našla 137 kilograma kokaina. Uz Bekavca, jedinog Hrvata na brodu, na 30 godina zatvora nepravomoćno je osuđen i prvi časnik broda. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Novi tunel Učka izgleda impresivno: Dug je 5,6 kilometara, a izgrađen tehnikama kakve Hrvatska još nije vidjela

1/45
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije