ČESTITAO MU NA NOVOJ FUNKCIJI

Plenković razgovarao s novim ravnateljem VSOA-e, brigadnim generalom Turkaljem

Zagreb: Održana redovna sjednica Vlade RH
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
30.08.2023.
u 19:41

Brigadni je general Ivan Turkalj obnašao je brojne funkcije unutar Ministarstva obrane, u Glavnom stožeru Oružanih snaga obnašao je, među ostalim, dužnost časnika za vojne vježbe i Operativnoj upravi

 Premijer Andrej Plenković izvijestio je u srijedu da je primio brigadnog generala Ivana Turkalja te mu čestitao na izboru za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije. "Primio sam brigadnog generala Ivana Turkalja, kojem čestitam na izboru za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije.

Želimo mu puno uspjeha u upravljanju radom VSOA-e, u skladu s njezinim ovlastima koje su važne za zaštitu nacionalne sigurnosti i ostvarivanje interesa Hrvatske", objavio je Plenković na tweet-u. Brigadni general Ivan Turkalj na dužnosti ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije naslijedio je generala Ivicu Kindera nakon višemjesečnih prijepora, a oko njegova imenovanja početkom kolovoza usuglasili su se predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Brigadni je general Ivan Turkalj obnašao je brojne funkcije unutar Ministarstva obrane, u Glavnom stožeru Oružanih snaga obnašao je, među ostalim, dužnost časnika za vojne vježbe i Operativnoj upravi, u Zapovjedništvu Kopnene vojske bio je voditelj operativnog središta, načelnik Odjela za obuku i načelnik Odjela za planiranje.

VEZANI ČLANCI: 

VIDEO: Milanović branio navijače, pa prigovorio Plenkoviću: Ne želim čuti huligani. Oni nisu išli ubijati. Išli su raditi probleme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije