SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A

Plenković: Banožić će idućih šest mjeseci primati ministarsku plaću, a onda još šest mjeseci pola plaće

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
20.11.2023.
u 17:34

Plenković je rekao i kako je Vlada odobrila bivšem ministru Banožiću opciju 6 + 6 te da će Banožić idućih šest mjeseci primati ministarsku plaću, a nakon toga još šest mjeseci pola te plaće.

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a. Govorio je o upisu trezorskih zapisa te kazao kako se upisalo 37,5 tisuća građana. 

- Ukupno je upisano 985 milijuna eura. Odziv naših sugrađana u zadnjih tjedan dana bio je više nego duplo - rekao je Plenković. 

Upitan je o kritikama oporbe da je proračun za iduću godinu predizborni potez. 

- Ta teza je duboko smiješna, osobito kada se vidi konzistentnost naše politike u poreznim rasterećenjima, te u jačanju fiskalne i funkcionalne decentralizacije lokalnih jedinica - rekao je premijer. - Proračun je socijalno osjetljiv, ambiciozan... - dodao je. 

VEZANI ČLANCI: 

Upitan je imaju li unutar stranke ankete kojima procjenjuju broj mandata, a koja je objavljena u medijima. 

- Nebrojeno puta je ovih nekoliko godina izašlo toliko krivih, netočnih informacija pa tako plasirane informacije doživljavaju svoje komentare. Kad ih budemo radili, kazat ću vam. Mi radimo istraživanja, ali ne u smislu bilo kakvih procjena mandata nego tema. Nitko za tu broju nije čuo - kazao je.

Upitan je o izjavi ministra obrane Ivana Anušića koji je rekao kako bio volio da je Domovinski pokret u koaliciji s HDZ-om. 

- Domovinski pokret je na prošlim izborima rekao da neće u koaliciju s HDZ-om, s predsjednikom HDZ-a, to jest sa mnom. Mi smo im rekli 'hvala lijepo, doviđenja' i ostavili ih u oporbi. Mi imamo odličnu suradnju sa svim postojećim koalicijskim partnerima. Svaka politička opcija koja će pristupati na ucjenjivački način kao što je Most nastupao 2015. nema ni teoretske šanse da budu partneri - rekao je. Komentirao je i studiranje Ivana Anušića te rekao kako stupanj obrazovanja nije uvjet za ministarsku poziciju. 

Kazao je i kako je Vlada odobrila bivšem ministru Banožiću opciju 6 + 6 te da će Banožić idućih šest mjeseci primati ministarsku plaću, a nakon toga još šest mjeseci pola te plaće. 

VIDEO Plenković: 'Razriješio sam ministra Banožića s dužnosti'

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar southman
southman
18:59 20.11.2023.

Vidim velika vecina bi voljelada jeBanožic u orometnoj završio kao i vozač kombija. Bravo.

Avatar Maks:
Maks:
23:00 20.11.2023.

Napravio gomilu togaJedina "greska Banozica - nije SDP

NN
novo nenormalni
17:55 20.11.2023.

zaslužio je i puno više od tga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije