premijer o aktualnim temama

Plenković: 'Svi koji su pljeskali Milanoviću u stožeru isto su kršili Ustav'

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedištva HDZ-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
16.07.2024.
u 11:50

Predsjednik Vlade pozvao je građane da ne zaborave na kršenje ustava za vrijeme parlamentarnih izbora i nabrajao problamtične poteze premijera Zorana Milanovića

Premijer Andrej Plenković danas je s ministrima posjetio Varaždinsku županiju gdje su sa županom Anđelkom Stričkom između ostalog govorili o akviziciji poljoprivrednog biznisa Fortenov grupe koji provodi Podravka. Nakon sastanka, dao je izjavu za medije, a odgovarao je i na pitanja o drugim važnim događajima u zemlji.

"Drago mi je da smo ovdje danas nakon velike operacije gdje je Podravka kupac segmenta Fortenove. Vrijedna, velika akvizicija, pokazuje ekonomsku snagu Podravke. Možemo reći da ime Podravke sada dobiva svoju punu dimenziju, praktički sve do ušća Drave u Dunav i na taj način se objedinjuje poljoprivredna proizvodnja u ovom dijelu Hrvatske. Suverenističko tlo na kojemu se proizvode hrvatski proizvodi ostaje u rukama hrvatske kompanije. Važan događaj za sjever Hrvatske i Varaždinsku županiju" naglasio je premijer.

Kazao je kako je poznato da država ima 25 posto vlasništva nad Podravkom, ali i da je zbog toga bilo moguće financirati tako veliku investiciju, a osvrnuo se i na paralele koje neki vuku između Pavla Vujnovca i Ivice Todorića. "Prije svega možemo reći kolaps Agrokora, da se malo vratimo na tu veliku uspješnu priču. Propast je došla zbog odgovornosti bivšeg vlasnika, nije država ta koja je dovela kompaniju s 30.000 zaposlenih u HR i 30.000 u drugim državama u situaciju da oni koji su davali kredite to više ne žele" smatra Plenković.

Nastavio je govoriti kako je kompanija ostala na nogama, radnici dobili plaću, kao i vlasnici OPG-ova i dobavljači. "Pravno, koliko sam ja shvatio, stvar je čista. Što se tiče vlasnika i tu je situacija jasna, nakon nagodbe je došlo do kupovanja udjela u kompaniji, a deinvestiranje segmenta poljoprivrede dozvoljava ostalima da lakše posluju i sa svojih pleća dignu veliki kredit s velikim kamatama. Što će biti u budućnosti ja ne znam. Kada netko istrese svoj problem vladi, državi i javnosti, a vi napravite odlučni potez na početku vlade, osigurate poslove, isplate, da su sve kompanije na nogama, onda je bit cijele operacije bila transformativni učinak i stavljanje točke na tranzicijski način poslovanja u HR ekonomiji. A pritom smo išli korak dalje, Euro, Schengen, gospodarski rast..." zaključio je.

Predsjednik Vlade pozvao je građane da ne zaborave na kršenje ustava za vrijeme parlamentarnih izbora i nabrajao problamtične poteze premijera Zorana Milanovića. "Svi koji su ga dočekali u stožeru i pljeskali mu isto krše Ustav. Bilo bi bolje da se Milanović ne ponaša kao politički divljak i prostak" komentirao je.

VIDEO Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

Komentara 22

PO
podravina
13:51 16.07.2024.

Milanovic je ZLORABIO SDP, oni su ga podrzali u NE POSTIVANJU i KrSENJU, dakle USTAVNI SUD, MORA zabraniti Milanovicevu kandidaturu, i postojanje SDPa, kao stranke ili vodstvu SDpa uvesti adekvantne sankcije islkljucenjem iz pred izborne Predsjednicke kampanje!.

HA
Hary3
16:04 16.07.2024.

Žalosno je da su na vlasti u Hrvatskoj, od 2000 godine, oni koji Hrvatsku ne mogu i nisu mogli smisliti. Na žalost.

IF
I_Fotez
13:22 16.07.2024.

Milanović je dokazani žmukler i niš koristi isto kao i njegovi fanovi i naravno njegovi nepismeni glasači e moj narode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije