Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči europskih izbora

Plenković: Uspjeli smo u naumu da očuvamo socijalnu koheziju u hrvatskom društvu

Zagreb: Radni sastanak s članovima OGČ-i HDZ-a Novi Zagreb zapad, Novi Zagreb istok i Brezovica
Luka Batelic/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
21.05.2024.
u 18:58

Andrej Plenković je nositelj HDZ-ove liste za europske izbore, a stručnjaci za tu stranku predviđaju rezultat od pet mandata

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je trebao obići radove na brzoj cesti dionice DC 12 Farkaševec-Bjelovar, no zbog snažnog nevremena, posjet je odgođen. Ipak, dao je izjavu ispred Doma kulture u kojem se održava skup HDZ-a za europske izbore.

Podsjetimo, Andrej Plenković je nositelj HDZ-ove liste za europske izbore, a stručnjaci za tu stranku predviđaju pet mandata, što znači da su mjesta u Europskom parlamentu vjerojatna za Dubravku Šuicu, Davora Ivu Stiera, bivšu ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac te Marijanu Petir koja na prošlim izborima kao neovisna kandidatkinja nije uspjela ući u EP.

- Veliko nam je zadovoljstvo da smo u Bjelovaru gdje ćemo predstaviti listu HDZ-a za izbore za EP kako bismo što većem broju sugrađana predstavili program koji je vrlo jasan. Zove se Hrvatska - snažna i važna - najavio je premijer pohvalivši kvalitete ostalih kandidata na listi HDZ-a.

VEZANI ČLANCI: 

- Vijest koju je Državni zavod za statistiku objavio da je prosječna plaća u RH sada 1326 eura, to znači da je u odnosu na listopad 2016. porasla za 575 eura. Realan rast plaća s obzirom na inflatorne pritiske koje smo imali je čak 37,5 posto. To znači da smo mjerama uspjeli u naumu da očuvamo socijalnu koheziju u hrvatskom društvu - kazao je Plenković. 

Novinari su ga pitali o magisteriju novog ministra poljoprivrede. 

- On je sam pojasnio u vezi toga, ja nemam nikakvih drugih informacija - kazao je. 

GALERIJA Tko je samozatajna supruga Andreja Plenkovića? Praktična je vjernica i obožava domaće brendove

Zagreb: Radni sastanak s članovima OGČ-i HDZ-a Novi Zagreb zapad, Novi Zagreb istok i Brezovica
1/16

Komentara 3

Avatar mrIvan
mrIvan
11:48 22.05.2024.

Korištenje stranih riječi pretpostavlja znanje o njihovom sadržaju. Klasičan primjer brifinga od strane koja rječnih stranih riječi drži naopačke...

DU
Deleted user
20:54 21.05.2024.

Potpune istine radi medijalna plaća za ožujak je daleko ispod prosječne i iznosi 1086 eura. A to je podatak koji puno više govori o "socijalnoj koheziji u društvu" što god to značilo. A ne znači ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije