KOMENTIRAO I SDP

Plenković o sukobu u DP-u: Ne miješamo se. Nisam se čuo s Radićem, ali mogu ako treba

Zagreb: Andrej Plenković održao je konferenciju za medije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
20.08.2024.
u 18:08

Uoči sastanka fotoreporteri su snimili kako u središnjicu stranke dolazi i Dragan Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika RH

Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije nakon održane sjednice užeg i šireg Predsjedništva u HDZ-u. Uoči sastanka, fotoreporteri su snimili kako u središnjicu stranke dolazi i Dragan Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika RH. Na samom početku osvrnuo se na predstavljanje kandidatkinje Dubravke Šuice za još jedan mandat u Europskoj komisiji, navodeći kako će njenu kandidaturu stranka službeno predložiti u četvrtak.

- S nama je danas bio i kandidat Dragan Primorac koji je bio aktivno prisutan diljem Hrvatske. Dobar je odjek njegovih posjeta koji su bili ovog ljeta. Vjerujem da će on, kako vrijeme bude odmicalo, na našoj platformi zadobiti sve veću potporu i pobijediti na predsjedničkim izborima, to se vidi i iz anketa. Kada smo ga istaknuli kao kandidata, on je praktički bio u egalu s predsjednikom RH - poručio je na početku. Novinari su ga dalje upitali za Primorca i kako će izgledati predsjednička kampanja.

- Reakcije ljudi su sjajne, on je političar s velikim iskustvom. Koristit ćemo sve alate, od obilaska Hrvatske pa do društvenih mreža koji su nužni alati - kazao je pa komentirao na koji način će HDZ sudjelovati u kampanji: ''Imat će čvrstu potporu stranke''. Govoreći o sukobu dviju strana unutar Domovinskog pokreta uoči unutarstranačkih izbora, na relaciji Ivan Penava-Mario Radić, Plenković je poručio kako je pozicija HDZ-a jasna.

POVEZANI ČLANCI:

- Mi se ne miješamo u procese stranke, to je na njima. Mi smo svoj proces imali i nama se nitko nije miješao, niti ćemo se mi drugima. Koliko ja vidim, stabilnost i rad vlade nisu u pitanju, a kako će se njihovi procesi razviti, to je na njima da vode računa - kazao je. Novinari su ga upitali i je li se čuo s Marijom Radićem. 

- Ne. Ako treba, možemo se čuti, nemam problem s time - dodao je. Komentirao je i unutarstranačke izbore u SDP-u koji se očekuju sredinom rujna.

- Čitamo novine, meni će to biti četvrti ili četvrta predsjednica SDP-a, vidjet ćemo. Neka oni biraju one za koje oni smatraju da je najbolji - poručio je premijer.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
18:16 21.08.2024.

Ništa neznam. Nisam čitao . Nisam ništa čuo . Neznam o čemu pišete. Neznam što točno pitate. Neznam. Neznam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije