IMATE ZALIHE?

Prijavljena nestašica jednog od najpopularnijih lijekova protiv bolova: Neće ga biti do siječnja

Razne tablete
Josip Regovic/PIXSELL
16.09.2024.
u 09:49

Taj se lijek najčešće koristi za ublažavanje boli nakon ozlijede, kod bolnih mjesečnica, osoba s reumatskim bolestima i bolesnika s neoplazmom

Prošlog je tjedna zabrinutost izazvala vijest o nestašici antibiotika Klavocina koji proizvodi farmaceutska tvrtka Pliva, a sada bi se isto moglo dogoditi s jednim drugim vrlo popularnim lijekom za ublažavanje bolova. Do nestašice Ketonala doći će zbog razloga povezanih s proizvodnjom, a na hrvatskom tržištu ponovno će se pojaviti 7. siječnja 2025. godine, doznaje Dnevnik Nove TV.

Djelatna tvar ketonala je ketoprofen zbog koje on pripada skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova, jakih analgetika koji ublažavaju bol i upalu. Ketonal se najčešće koristi za ublažavanje boli nakon ozlijede, kod bolnih mjesečnica, osoba s reumatskim bolestima i bolesnika s neoplazmom.

VIDEO Alenko Barač Roje pronašao je torbu s novcem i vratio je vlasniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije