POVIJESNI PREGLED

Pobunjeni krajiški Srbi: 'Vojska koja je izgubila sve bitke'

01.03.2022.
u 18:30

Knjiga "Srpska vojska Krajine" Marija Werhasa, objavljena prije nekoliko dana, pruža prvi cjeloviti prikaz geneze, ustroja i nestanka vojske pobunjenih Srba.

Komentara 11

Avatar MK3
MK3
20:45 01.03.2022.

...a koju je to bitku JNA dobila, osim onu za Vukovar (al su se zločinci proslavili)? ...a kojoj to vojsci pripadaju Goran Hadžić, Andrija Rašeta, Ratko Mladić, Željko Ražnjatović itd.?

DE
Demigodessnixie
23:50 01.03.2022.

Flatus pa rat je počeo etničkim čišćenjem 1990. kad su Srbi bacili balvane I protjerali Hrvate iz okupiranih 30% Hrvatske, nakon toga su krenuli po još...odbili su i Z4 koji im je nudio državu u državi...pa su onda junački zbrisali kad smo se napokon naoružali...o etničkim čišćenjima republike šumske ne treba ni govoriti...i zato pssst, još ste i dobro prošli u Haagu

DU
Deleted user
10:20 02.03.2022.

Već postoji knjiga o tome, iz pera srpskog pukovnika Sekulića: "Knin je pao u Beogradu". I tamo je doista studiozno prikazana svaka slabost vojske pobunjene srpske manjine u Hrvatskoj, a sve je kulminiralo ekonom. kolapsom jer se 95. za vojničku "platu" moglo kupiti par pakovanja jaja odnosno motiva više nije bilo - jer nada za boljitak je posve usahnula. Knjiga je prilično zanimljivo štivo i razotkriva ta tegobna vremena s protivničke strane, uz napomenu da bi bilo teško "odbraniti" taj prostor i da je bilo obratno, što se tiče brojnosti i opremljenosti snaga, a kamoli 8 : 1 na pojedinim pravcima. Zato su u BG i digli ruke od njih jer je bilo evidentno i podoficirima što se sprema i kako će završiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?