NA SUD STIGLA U LISIČINAMA

FOTO Počelo je suđenje Albanki koja je skrivila smrt brata i sestre: 'Osjećam se krivom, ali ne onako kako piše'

Foto: Ahmet Kalajdžić/Dubrovački dnevnik
1/5
10.09.2024.
u 13:40

Branitelj okrivljene Dragan Pištalo zatražio je da se njegova klijentica pusti iz istražnog zatvora na slobodu uz jamčevinu od 70.000 eura, oduzimanje putovnice i dnevno javljanje policiji uz zabranu napuštanja teritorija Hrvatske

Počelo je suđenje Albanki Klevisi Ymeri koju se tereti da je u travnju kod Dubrovnika izazvala smrt Stjepana (21) i Katarine (19), nakon što se BMW-om frontalno zabila u njih. "Osjećam se krivom, ali ne na način kako je to navedeno i kako me tereti optužnica. Odgovarat ću na sva pitanja, ali na kraju dokaznog postupka", rekla je Ymeri na prvom ročištu, prenosi Dubrovački dnevnik.

Predstavljena je kao nezaposlena ugostiteljska radnica iz Skadra, a tereti je se za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja, koja se dogodila 10. travnja na državnoj cesti D-8. Sudski vještak Pero Todorović naveo je kako je brzina kretnja njena vozila u trenutku sudara bila 90 kilometara na sat i u fazi pretjecanja. Brat i sestra, koji su bili u Golfu, njeno vozilo mogli su vidjeti tek 180 metara, odnosno samo 3,89 sekundi prije sudara.

Na sudu je pročitan nalaz i jedinog svjedoka nesreće, Marka Topića (38), pomorca iz Solina, koji je u tom trenutku vozio Renault u istom smjeru kao i optužena Albanka. No Topić je tragično preminuo nakon pada rampe trajekta Jadrolinije "Lastovo" na Lošinju.

Branitelj okrivljene Dragan Pištalo zatražio je da se njegova klijentica pusti iz istražnog zatvora na slobodu uz jamčevinu od 70.000 eura, oduzimanje putovnice i dnevno javljanje policiji uz zabranu napuštanja teritorija Hrvatske. Također, predložio je i da se sasluša suvozač iz Mercedesa albanskih registracija, s kojim se optuženica navodno utrkivala prije nesreće.

VEZANI ČLANCI:

Sudac je prihvatio prijedlog novog svjedoka na idućem ročištu koje će se održati 1. listopada u 9 sati. No odbio je zahtjev za puštanjem optužene Albanke iz istražnog zatvora.

 

GALERIJA Katarinu i Stjepana autom ubila Albanka, njihov brat poveo prosvjed: Majica koju je nosio pred sudom slama srca

1/20

Komentara 10

JO
jozakontra
14:10 10.09.2024.

jeftina prostitutka, prvo zatvor a onda izgon iz EU zauvijek

Avatar IvanR
IvanR
13:44 10.09.2024.

Čačić i Horvatinčić nisu bili u lisicama ? Kako to ?

TM
trade_mark
15:03 10.09.2024.

curo, jedna riječ: SINKOPA! nakon toga možeš u toplice, u shoppinge, restorane, na krstarenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije