Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB OKO KRIJUMČARENJA LJUDI  ZAVRŠIO UBOJSTVOM

Počelo suđenje Afganistancu, a on se brani: 'Čovjek koji je to učinio je pobjegao, nisam kriv!'

Zagreb: Na Županijskom sudu počelo suđenje Wahidallahu Khoji za ubojstvo
Tomislav Miletic/PIXSELL
25.06.2024.
u 15:00

Dajući svoje osobne podatke, Khoje je kazao da je rođen u Afganistanu, no da je osoba bez državljanstva i putnih isprava. U Hrvatskoj je boravio u Rijeci iz koje je namjeravao  otići za Italiju

- Čovjek koji je to napravio je otišao, a ja nisam kriv - kazao je Wahidullah Khoje (25) zvani Shams (Sunce), državljanin Afganistana, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi za ubojstvo.

Tereti ga se za događaj koji se zbio prije godinu dana, 4. lipnja 2023. između 22 i 23 sata u Paromlinskoj ulici u centru Zagreba, kada je, prema tvrdnjama iz optužnice, zajedno i u dogovoru s nepoznatim muškarcem, ubio Gula Walia Hotaka (23). Tužiteljstvo u optužnici navodi da je motiv ubojstva bio sukob oko prijevoza ilegalnih imigranta. Konkretiziraju, da su optuženi i žrtva pripadali suprotstavljenim kriminalnim skupinama, koje se bave tim "poslom".

Prema optužnici, Khoje i još uvijek nepoznati muškarac te su večeri uočili Hotaka u Paromlinskoj ulici. Pošli su mu  u susret, a on je počeo bježati. Oni su potrčali za njim, sustigli su ga kod kućnog broja 7 i  napali. Nasrnuli su na njega ubovši ga oštrim predmetom, kojim su mu zadali četiri ubodne rane; ispod lijevog pazuha, na lijevom lumbalnom dijelu leđa, u lijevu stranu abdomena i lijevu natkoljenicu. Uslijed zadobivenih ozljeda Hotak je preminuo u KBC Zagreb. Khoje je nakon toga pobjegao, a dva tjedna kasnije, s još dva sunarodnjaka uhićen je u Rijeci. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog ubojstva, a dvojica njegovih sunarodnjaka su optuženi zbog  prijetnji prijatelju ubijenog Hotaka. Postupak je protiv njih dvojice razdvojen.

Dajući svoje osobne podatke, Khoje je kazao da je rođen u Afganistanu, no da je osoba bez državljanstva i putnih isprava. U Hrvatskoj je boravio u Rijeci iz koje je namjeravao  otići za Italiju. Kazao je i da je nesposoban za rad jer je ima problema s rukom te da je završio osnovnu školu. U sudnici je pored njega sjedio sudsku tumač za paštu, koji mu je prevodio što se govori.

- Kada ću ja moći govoriti? - zanimalo ga je, nakon čega mu je pojašnjeno da će iznijeti obranu na kraju postupka. Nakon što su stranke u postupku predložile i obrazložile svoje dokazne prijedloge, sudsko vijeće je odlučilo da se u nastavku suđenja sasluša vještakinja za biološke tragove te šestorica svjedoka, državljani Afganistana, od kojih su dvojica u Remetincu.

VIDEO Privođenje osumnjičenog za ubojstvo majke i oca u Slavonskom Brodu

Komentara 1

LA
larala
12:51 26.06.2024.

To su oni liječnici koje su nam Plenković i Merkelica puštali u Hrvatsku, zemlju iz koje domaće stanovništvo iseljava jer nema posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije