Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratki rezime

Počinju upisi u srednje škole: Pazite na rokove i ispite

Zagreb: Prvi put u?enici se internetom prijavljaju za upise u srednju školu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.06.2023.
u 09:17

Ove godine u srednjim školama ima mjesta za 48.753 učenika koji će biti raspoređeni u 2193 razreda. Od ukupnog broja u svim gimnazijama u zemlji, mjesta će biti za 11.107 učenika

Za točno tjedna dana počinje teći rok u kojem učenici osmih razreda u sustavu prijavljuju obrazovne programe, točnije srednje škole koje žele upisati. Prijava će učenicima biti moguća do 7. srpnja, a u tome razdoblju budućim srednjoškolcima teče i rok u kojem moraju dostaviti dokumente stručnog mišljenja HZZ-a, i to isključivo za programe koji to zahtijevaju, kao i dokumente kojima se ostvaruju dodatna prava za upis u srednje škole.

Svi budući srednjoškolci dužni su provjeriti u sustavu sve svoje podatke i provodi li srednja škola koju žele upisati dodatne ispite i provjere znanja, jer će se oni pisati od 3. do 6. srpnja. Konačna odluka o upisu u srednje škole bit će svim učenicima poznata 10. srpnja. Po objavi konačnih rezultata imaju tri dana da u škole koje su upisali dostave dokumente poput upisnice.

Ove godine u svim srednjim školama bit će mjesta za ukupno 48.753 učenika koji će biti raspoređeni u 2193 razreda. Od ukupnog broja mjesta u svim hrvatskim gimnazijama ove će godine biti mjesta za 11.107 učenika, dok će u četverogodišnjim strukovnim školama mjesta biti za 19.072 učenika. (lk)

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Dr. Ratko Marijević o slučaju zaražene djece na KB Sveti Duh: 'Pokušamo otkriti kako je virus ušao u našu ustanovu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije