ZLOPORABA POLOŽAJA

Potvrđena optužnica protiv Dragana Primorca

dragan primorac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
12.11.2013.
u 16:25

Prema optužnici, Primorac je u srpnju 2008. tražio da mu Funda omogući korištenje luksuznog VW Touarega, na koji Primorac nije imao pravo

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić potvrdilo je danas optužnicu protiv Dragutina Funde, bivšeg ravnatelja Hrvatskog zavoda za norme, i Dragana Primorca, bivšeg ministra obrazovanja u Vladi Ive Sanadera. Njih se dvojicu u aferi Touareg tereti za zloporabu položaja i ovlasti, a prema optužnici, Primorac je u srpnju 2008. tražio da mu Funda omogući korištenje luksuznog VW Touarega, na koji Primorac nije imao pravo.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je državni proračun time oštećen za 456.454 kune. Inače, osim Funde i Primorca bile su optužene i dvije djelatnice Hrvatskog zavoda za norme, koje su u međuvremenu priznale krivnju te su uvjetno osuđene. Krivnju je priznao i Fonda, a Primorac je javno tvrdio da je tužiteljstvo neke svjedoke prisiljavalo da ga lažno terete. Zbog toga je tražio da se ti dokazi iz spisa izdvoje kao nezakoniti, no Vrhovni je sud njegov zahtjev odbio zaključivši da su dokazi zakoniti.

>> OLPC Hrvatska: Dragan Primorac obmanjuje javnost

Komentara 26

DI
Dijaspora
17:14 12.11.2013.

Protuudar vlasti na neprimjereno ponašanje županice ????

Avatar MK
MK
17:07 12.11.2013.

...Mozda i nije relevantno - no koliko se ja sjecam u g. 2008 drzavni proracun je bio u minusu samo 0.7%. (mastriht je 3%) i gospodarstvo je biljezilo nevideni rast! ...koliki je minus drzavnog proracuna danas kada Zupanica Merzel na teret proracuna baca rate za novi Audi A6 - i kakav rast imamo danas?

JU
juma
19:36 12.11.2013.

Upravo tako. Kod nas se državno odvjetništvo, policija i uskok koriste za političko razračunavanje s protivnicima. Nije to ništa neobično, već zapravo tradicija na ovim prostorima. Upravo je politizacija ovih službi glavno obilježje komunističkog sustava u kojemu smo desetljećima živjeli. Uostalom većina političkih kadrova i najviših dužnosnika u ovim službama ima snažan komunistički background. Primorac tim krugovima nije opasan sada, ali su pretpostavili kako bi im možda mogao postati opasan u budućnosti. Zato ga treba diskredirati. Otuda pokretanje ovoga pomalo smješnoga postupka. Vozio se u autu, na koji nije imao pravo?? Kada bi to bio najveći grijeh naših političara, gdje bi nam bio kraj??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije