Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Podržimo održivo: Bivši premijer Finske o liderima sa svrhom

HGK
04.07.2024.
u 09:40

Održivo poslovanje je strateška i dugoročna promjena koja nije i ne može biti agenda jednog odjela unutar organizacije. Kako bi uhvatila korijene, mora prožimati svaku poru organizacije, počevši od glave. Ključan je posljednji i donekle zanemaren dio kratice ESG, onaj koji se odnosi na upravljački segment.

Novo izdanje konferencije Hrvatske gospodarske komore Podržimo održivo, u kojem slavi pet godina postojanja, 9. i 10. rujna u Zagrebu stavlja održivost u središte poslovnih strategija i iznova inspirira poduzeća na stvaranje održivih poslovnih modela koji nadilaze regulativne zahtjeve.

Bez obzira o kojem obliku organizacije govorili, svaka za uspjeh mora imati jasno definiranu svrhu kako bi rasla održivo i stvarala dugoročnu vrijednost. Održivost i ESG od lidera traže da se mijenjaju brže od svojih organizacija, da idu korak dalje.

Današnji lideri moraju razvijati strategije koje im omogućuju ostati konkurentni i učinkoviti, čak i u najnestabilnijim vremenima. Tada je posebno važno da prepoznaju utjecaj društvenih promjena na svoje organizacije. Moraju razumjeti i integrirati principe održivog razvoja u svoje strategije: ekološki odgovorne prakse, ulaganje u održive tehnologije i projekte te viziju održivosti kao kulturu cijele organizacije. Jučer je poslovni svijet bio manje složen, ali danas lideri moraju balansirati između ekonomskih, ekoloških i društvenih ciljeva.

O vođenju primjerom i sa svrhom prvoga dana konferencije govorit će Esko Aho, najmlađi premijer u povijesti Finske. Svojim radom i doprinosom na različitim područjima i dalje ostavlja dubok trag na međunarodnoj sceni, što ga čini jednim od najutjecajnijih finskih lidera u modernoj povijesti.

Vodio je zemlju kroz najtežu ekonomsku krizu te provodio ključne reforme koje su zemlju izvukle iz krize i dovele je do članstva u Europskoj uniji. Predvodio je održive inovacije u Nokiji te bio aktivan u akademskim krugovima Harvarda i Sveučilišta Aalto.

Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u politici, ekonomiji i društvenim promjenama te značajnom doprinosu globalnim inovacijama, Esko Aho će ponuditi neprocjenjive perspektive i analize o održivom razvoju, što ga čini nezaobilaznim govornikom konferencije Podržimo održivo.

„Zelena tranzicija zahtijeva sustavne promjene u poslovnom i vladinom sektoru. Umjesto ulaganja u pojedinačne sektore, nužan je holistički pristup koji nazivam ekosustavom. Ključni elementi tog ekosustava uključuju ulaganja u istraživanje i razvoj, infrastrukturne projekte, adekvatno regulatorno okruženje, sposobnost preuzimanja financijskog rizika, financiranje pilot-projekata te ulaganje u ljudski kapital, uključujući vještine, talente i sposobnost vođenja. Upravo ovdje u Zagrebu, okupit ćemo se kako bismo prešli s riječi na djela, usmjeravajući se na konkretizaciju planova koji trebaju oblikovati zelenu transformaciju,“ poručio je Aho ususret svom predavanju.

Upravo je Transformacija na djelu krovna tema ovogodišnje konferencije kojom se naglašava važnost konkretnih akcija i stvarnih promjena. Globalni lideri u održivosti petu godinu za redom dominirat će pozornicom najznačajnije konferencije o održivosti za poslovni svijet.

Kroz bogat program panela i diskusija, sudionici će imati priliku čuti i primjere poduzeća koja se uspješno prilagođavaju novim tržišnim zahtjevima i regulativama uz pomoć inovacija. Konferenciju podržava Visa Europe kao platinasti partner te Europska investicijska banka i Europska komisija kao institucionalni partneri. Više informacija o programu i predavačima dostupno je na webu HGK Podržimo održivo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije